100.000 SRBA DOČEKUJE PREDSEDNIKA RUSIJE: Veliki dan za našu zemlju!

poseta

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Građani su, ocenjuju analitičari, oduševljeni Putinom jer imaju moćnika koji je na njihovoj strani i u vezi sa Kosovom i Metohijom i u vezi sa Republikom Srpskom

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, stiže danas u posetu Srbiji, a dočekaće ga, prema nekim procenama, čak oko 100.000 ljudi.

Doček ruskog lidera organizuju već nedeljama patriotske organizacije, a podršku je, po svemu sudeći, dala i najjača stranka u Srbiji – SNS. Građani iz cele Srbije danas će se okupiti ispred Palate Albanija, u centru Beograda, a onda će otići do Hrama Svetog Save, gde će dočekati Putina, dok će neki pozdravljati predsednika Rusije na trasi prema Palati Srbije, gde će mu biti priređen svečani doček.

Zauzeli su se za nas

Ovoliko interesovanje građana, tvrde politički analitičari u razgovoru za Kurir, i ne treba da čudi – Putin je najpopularniji strani političar kod nas, Srbija ima nepodeljenu podršku Rusije u rešavanju pitanja Kosova, a i jednostrana politika Zapada i stalno navijanje za Albance gurnuli su nas u još snažniji ruski zagrljaj.

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA! Kako je siromašni dečak postao NOVI RUSKI CAR! (FOTO)

Branko Radun, analitičar, kaže da Srbija i Rusija imaju versku, istorijsku i jezičku bliskost i da je ovaj doček i iskazivanje zahvalnosti Rusiji za sve što je činila za Srbiju.

– Srbi važe za rusofile. Ovaj doček je iskazivanje zahvalnosti Rusiji za sve što je činila za Srbiju – od podrške povodom Kosova do blokiranja rezolucije o genocidu u SB UN – kaže Radun.

Prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, Srbi će danas masovno izaći da pozdrave Putina zbog podrške o pitanju Kosova i očuvanju RS, ali i zbog frustracija izazvanih politikom Zapada.

Važan faktor

– Putin je najpopularniji strani političar u Srbiji iz dva razloga – zbog tradicionalnog prijateljstva, Srbi vole Rusiju i kad je neko predsednik jake Rusije, onda je i Srbima drag, drugo, što nas više Zapad pritiska kada je reč o Kosovu i Republici Srpskoj, mi svoje nezadovoljstvo više projektujemo na sve bliži odnos s Rusijom – kaže Anđelković.

PUTIN PONIZIO I MILA I MILOGORCE! Evo ko će biti na svečanom RUČKU SA PREDSEDNIKOM RUSIJE U BEOGRADU!

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije, kaže da Putin uživa nepodeljeno poštovanje Srba, koje je zaslužio doslednim angažovanjem na učvršćivanju strateških odnosa između Srbije i Rusije.

avion

Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV

– Putina poštuju i jer je učvrstio poziciju Rusije kao globalne sile, bez koje ne može da se reši nijedan veliki svetski problem. Rusija je najsnažniji faktor u podršci Srbiji u zaštiti suvereniteta i da se pitanje Kosova reši mirnim putem.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)