Zahlađenje uz snežne padavine koje je pogodilo Hrvatsku, stiže i u Srbiju (SATELITSKI PRIKAZ)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
mapa
Iako je najavljeno zahlađenje uz snežne padavine za vikend, prema prognozama, sneg ne bi trebalo da se zadrži dugo u našoj zemlji, jer će dnevne temperature biti u plusu

Zahlađenje uz snežne padavine koje je pogodilo Hrvatsku, stiže i u Srbiju, jer se za vikend najavljuje susnežica koja će kasnije preći u sneg.

Na sajtu Accuweather.com, na satelitskom prikazu evrope, može se jasno videti da se veliki ciklon nalazi iznad naše zemlje, ali i Hrvatske.

POČELA SNEŽNA MEĆAVA U SRBIJI: Za kratko vreme na Vlasini i Crnoj Travi palo oko 40 centimetara mokrog sneg

Upravo zbog njega, u Srbiji će za vikend doći do pada temperature, tako da će u subotu najviša dnevna iznositi šest stepeni celzijusa, a najniža -3 na planina, dok će u nedelju najniža biti – 7, a najviša šest.

Prema saopštenju Hidrometeorološkog zavoda Srbije, u našoj zemlji će za prestojeći vikend padati kiša, koja će zbog niskih temperatura prvo preći u susnežicu, a kasnije u sneg.

Međutim, prema najavama, sneg u našoj zemlji ne bi trebalo da se zadrži preterano dugo, upravo zbog dnevnih temperatura koje će biti u plusu.

Ipak, ako je sudeći dugoročnim prognozama, veliko zahlađenje nas očekuje od 27. januara, koji će doneti pravo zimsko vreme sa najnižom dnevnom temperaturom od -9 stepeni.

S obzirom da je vreme izrazito nestabilno i podložno širenju gripa, lekari upozoravaju da će naredni period biti kritian za hronične bolesnike, a posebno za one koji boluju od cerebrovaskularnih i respiratornih bolesti. Reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja su takođe moguće. Vozačima se apleuje poseban oprez.

Printkskrin: Accuweather.com

(Telegraf)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*