Vlada Srbije odlučila: Džon Gudiš upravlja Železarom! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
vatra
Vlada Srbije odlučila je večeras da upravljanje Smederevskom Železarom poveri kompaniji “HPK engineering BV”, iz Holandije, eksluzivno saznaje ALO!

Bitniji elementi pristigle ponude i finalne verzije koju je Vladi dostavio privatizacioni saveznik, kako ALO! saznaje, su:

– Predsednik Nadzornog odbora će biti Džon Gudiš, bivši potpredsednik i izvršni direktor US Steel, korporacije iz Pitsburga, kao i predsednik ove kompanije za Evropu.
– Pored njega, njihov tim sadrži i 24 visokokvalifikovanog rukovodilaca koji  su radili u industriji čelika u Evropi i pokrivaju sve delove poslovanja (prodaja, proizvodnja, nabvavka, finansije i obezbeđenje EU fondova)

– Ugovorno se obavezuju da odmah daju 20 miliona dolara sopstvenog finansiranja u vidu odloženog plaćanja nabavke sirovina na 60 dana. Ovo finansiranje daju bez ikakvog kolaterala i time preuzimaju rizik zajedno sa nama. Ukoliko prekrše ovu obavezu, mi možemo odmah raskinuti ugovor.

– Kompletno prihvataju supotpis i zajedničko odlučivanje, dok za sve transakcije sa povezanim licima mi dajemo prethodnu saglasnost.

– Zadržavaju sve zaposlene i u budućnosti se obavezuju na povećenje njihovog broja kako bi nadomestili njihov prirodni odliv.

– Povećanje plata zaposlenih za 10 odsto odmah po stupanju ugovora na snagu, kao i dodatno povećanje od 10 odsto u drugoj polovini sledeće godine, nakon što se stabilizuje profitabilnost Železare.

– Predviđaju da će se ostvariti pozitivan poslovni razultat već nakon šest meseci od preuzimanja rukovođenja (dakle, i pre početka rada druge visoke peći).

– Druga visoka peć se pokreće do januara 2016. godine

– Minimum 1,5 miliona tona proizvodnje iz dve visoke peći bi se ostvarile već 2016. godine

– Garantuju najniži nivo neto obrtnog kapitala od 80 miliona dolara.

– Daju garanciju za pokrivanja štete u vidu osiguranja od profesionalne odgovornosti u visini od pet miliona dolara.

– Ugovor o upravljanju je na tri godine.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on Vlada Srbije odlučila: Džon Gudiš upravlja Železarom! (INFO)

  1. I čime oni sve ovo garantuju? Dali su časnu reč ili rekli majke mi? Pa mi smo potpuni idioti, i treba da nas prevode žedne preko vode. Isti ljudi iz US Steel-a će nam predvoditi firmu? I dobijaće mesečno 350.000 eura plate ta organizovana kriminalna grupa? A pretapaće naše tenkove i ostalo naoružanje koje će im vlada pokloniti u tišini?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*