STRAVIČNA NESREĆA: Sudarili se kamion i automobil, vatrogasci izvlače zarobljene putnike! (INFO)

kamion

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila oko 12 sati na magistralnom putu Pirot-Dimitrovgrad kod sela Gojin Dol, u kojoj je prema nezvaničnim informacijama, došlo u sudaru automobila i kamiona, šestoro bugarskih državljana je povredjeno i njima je ukazana lekarska pomoć u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Pirot.

Saobraćaj je bio u prekidu više od dva i po sata, a kolona vozila je zbog toga na ovoj važnoj medjunarodnoj saobraćajnici bila dugačka desetak kilometara.

Povredjene osobe su starosti od 13 do 31. godine.

Povredjeni su Stoilka Šoneva Ivanova (25), Atanas Petrov Ivanov (31), Anastasio Zdravkov Ivanov (13 ) Adelina Zdravkov Atanasova (16), Zlatka Milčeva Ilieva (30) i Asen Hetkov Asenov (24).

Ovde potpis

Prema rečima dežurnog lekara u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opste bolnice Pirot dr Jovane Ilić, povredjene je dovezla ekipa Hitne pomoći iz Dimitrovgrada oko 13 sati.

Doktorka Jovana Ilić, dežurni lekar u urgentnom centru pirotske bolnice

– U jednom putničkom vozilu su bile četiri a u drugom dve osobe. Najteže povredjeni muškarac, vozač jednog od automobila je zadobilo prelom levog kuka i serijski prelom rebara sa desne strane i on je zbrinut na Odeljenje hirurgije Opšte bolnice.

Jedna žena je zadobila nagnječenje grudnog koša o ona je opservirana u našoj Službi. Druga mladja osoba je srčani bolesnik i pretprela je stres. Nju smo takodje zbrinuli kod nas. Maloletno dete ima distorziju levog skočnog zgloba, dok se dva muškarca iz drugog automobila zadobila posekotine jezika i potkolenice. Njih petoro su i dalje na opservaciji u našoj Službi – rekla je za ”Blic” doktorka Ilić
Kako smo saznali, oni su putovali iz Beča za Sofiju. Najteže povredjeni muškarac Atanas Petrov Ivanov će najverovatnije ostati na Odeljenju hirurgije, a ostali lakše povredjeni će, posle opservacije kod nas. biti pušteni kući – rekla je dr Ilić.

(Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*