SRBI I RUSI podižu TESLIN TORANJ u podnožju planine Rtanj: Najveće “ORUŽJE” Nikole Tesle biće visoko 56 metara i zapaliće SVET (VIDEO)

zrak
Foto: ilustracija
Naučno naselje sa Teslinim tornjem, koje bi bilo poput onog na Long Ajlendu, visokom čak 56 metara, u naredne dve godine trebalo bi da počne da se gradi u podnožju planine Rtanj
Naučno naselje sa Teslinim tornjem, koje bi bilo poput onog na Long Ajlendu, visokom čak 56 metara, u naredne dve godine trebalo bi da počne da se gradi u podnožju planine Rtanj, tvrde predstavnici beogradskog Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle, koji su za ovaj projekat već otkupili oko pet hektara zemlje.

– Zemlju smo otkupili pre dva meseca i reč je o lokaciji u samom podnožju planine na oko 100 metara od hotela “Milenijum”. Projekat je usvojen od strane Skupštine opštine Boljevac, a obaveza je da počnemo s radovima u roku od dve godine – kaže za Kurir Milka Kresoje predsednik Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle.

Foto: Wikipedia

U Muzeju Nikole Tesle uzdržani su, kada je reč o ovom projektu i poručuju da podržavaju one naučne aktivnosti koje su utemeljene na naučnim rezultatima Nikole Tesle.

Prema njenim rečima ovaj projekat se radi u saradnji sa ruskim Institutom za elektrifikaciju.

(Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*