SPORNE KAŠICE I SOKIĆI ZA BEBE „JUVITANA“ PRESTAJU DA SE PROIZVODE

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
kasice
Foto: Tanjug
Kompanija „Svislajon Takovo“, u okviru koje posluje i fabrika „Juvitina“ iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dečjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog nedozvoljene količine pesticida.

Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica „Juvitana“ iz svih veleprodaja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača.

– Navedeni proizvodi su trajno isključeni iz proizvodnog programa dečije hrane „Juvitana“ – piše u saopštenju.

U kompaniji „Svislajon Takovo“ nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dečijim kašicama pronađen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

Ministarstvo zdravlja 8. novembra je objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost odredjenih vrsta „Juvitana“ dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Beta)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*