PRIPREMITE SE: Dolazi nam zima – ali stvarno, temperatura i do -15!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
mehanizacija
U Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji od danas se očekuje zahlađenje koje ćemo svi osetiti „na svojoj koži“.

Dosta je bilo proleća u decembru! Prema najavama koje nam stižu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda sutra ne izlazite na ulicu bez čizama, kaputa, šala, kape i rukavica. Jer, dolazi nam zima – ali stvarno.

– Od sutra će temperatura biti niža za 5 do 10 stepeni u odnosu na temperature koje su bile ovih dana. Do nedelje, 28. decembra možemo da očekujemo

maksimalnu dnevnu temperaturu od 5 stepeni Celzijusovih. Večeri će biti znatno hladnije. U Beogradu je moguća susnežica, a u ostalim gradovima Srbije mogući su kiša i sneg. Snežni pokrivač će se eventualno zadržati u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije, dok u Vojvodini i Beogradu neće doći do zadržavanja snežnog pokrivača – kaže za „Blic“ Nedeljko Todorović iz RHMZ-a.

I taman kada budete pomislili da je to to i da se zima malo „našalila“ sa nama, uslediće njeno pravo lice.

 – Od nedelje 28. decembra pa sve do 3.januara očekuju nas ledeni dani, praćeni snegom. U tom periodu svakog dana biće sve hladnije. U nižim predelima očekuje se snežni pokrivač u visini od 5 do 20 cm, a na planinama će on biti i znatno veći. Maksimalne dnevne temperature, tih dana, biće od -5 do -2 stepena, a jutarnje od -15 do -8 stepeni. Za Novu godinu, 31. decembra biće hladno i suvo vreme, samo će na planinama da provejava sneg – upozorio je Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima posle ovog ledenog perioda, očekuje nas nešto toplije vreme, pa će temperature ući u „blagi“ plus. Tako bi za Božić trebalo da bude neznatno toplije nego za Novu godinu.

Iz RHMZ-a poručuju svim građanima da tokom predstojećih dana „ne srljaju na putovanje po svaku cenu i da se pre toga   dobro raspitaju kakvo ih vreme očekuje“.

Poseban apel upućen je Beograđanima koji se mole da u narednim danima kada sneg bude pao, redovno čiste stazice ispred ulaza u svoje zgrade, odnosno kuće.

Toplo se obucite i oprezno hodajte kako biste istinski uživali u predstojećim praznicima.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*