POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA: Niko ne zna šta se krije iza slike nastale trenutak pre njegovog ubistva

ubistvo
Foto: Privatna arhiva
Fotografija na kojoj se nalazi Željko Ražnatović Arkan, u društvu Milenka Mandića i Dragana Garića koji su takođe ubijeni, ali i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića, postala je istorijska jer je nastala samo nekoliko trenutaka pre njegove likvidacije 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinentala”, današnje Crown Plaze”.

Svedok koji se kobnog dana takođe zatekao u ovom objektu, rekao je da je ona nastala potpuno spontano.

– Tog dana sam išao na hotelski bazen. Njih trojica su sedeli u separeu hotela, pa sam svratio da ih pozdravim. Video sam i momenat kad je nastala fotografija, bilo je spontano i slučajno, nije bilo nekog dogovora već su poznanici hteli da ovekoveče momenat – priča njihov izvor.

[adsenseyu5]

Da podsetimo, oko 17 časova ispred hotela stala su dva automobila. Iz “opela Kalibre” izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji. Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sedeo u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

PREBILI BAGERISTU, PA ŽESTOKO ZAŽALILI (VIDEO)

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Gagi i Miki. Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu.

Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potilja, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu ga ranjava Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

[adsenseyu1]

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć.

Kolika kazna preti dobrovoljnom davaocu krvi zbog koga je pacijentkinja zaražena virusom HIV-a?

Gavrić i Pegla beže kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Ipak, ni 18 godina kasnije ne zna se ko je pravi nalogodavac atentata.

PROCURELI LEKARSKI NALAZI: Obolevaju od RAKA mnogi koji su bili blizu srušenih Kula bliznakinja (VIDEO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA: Niko ne zna šta se krije iza slike nastale trenutak pre njegovog ubistva

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*