PLATI POPU, DA BOG ČUJE TVOJE IME: U Niškoj crkvi istaknut cenovnik – čemu sve to?

krst
Foto:Tanjug/AP/Telegraf
Jednokratno pominjanje imena je 20 dinara, onaj koj želi da ga sveštenici imenuju tokom 40 dana ovu uslugu će platiti 100 dinara, ista polugodišnja procedura košta 450 dinara, a godišnja 800

Nišlije koje žele da im sveštenici Crkve časnog krsta pomenu ime tokom liturgije na ovu uslugu moraju da se pretplate.

Na ulazu u ovu svetinju na Novom groblju, naime, istaknut je cenovnik, pa svako može da bira, u zavisnosti od toga koliko ima para, koliko će božije milosti dobiti.

 

[adsenseyu4]

Kako se navodi na listu papira okačenom na izlogu prostorije u kojoj se prodaju sveće, jednokratno pominjanje naplaćuje se 20 dinara po imenu. Onaj koj želi da ga sveštenici imenuju tokom 40 dana ovu uslugu će platiti 100 dinara, ista polugodišnja procedura košta 450 dinara, a godišnja 800.

Starešina Crkve časnog krsta, nije juče bio u bogomolji. Rečeno je da je prezauzet s obzirom na to da sveti vodicu zbog predstojećeg Vaskrsa.

Foto - Ilustracija: Pixabay
Foto: ilustracija: pixabay

Potez svog nadređenog pokušao je da objasni jedan od službenika Crkve časnog krsta.

– Jedna baba je davala spisak sa dvadesetak imena, pa ko bi sve njih pomenuo. Iz tog razloga je odlučeno da se pominjanje imena tokom crkvene službe naplaćuje. To nije nikakva obaveza, već lična želja, pa je u redu i da bude naplaćena – rekao je on za beogradske medije.

 

[adsenseyu1]

Nišlije kažu da nije mnogo 800 dinara godišnje, ali pitaju – čemu sve to?

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*