OPASNA DROGA „PINK“ STIŽE U SRBIJU: Izaziva krvarenje, razara nervni sistem, ako je dodirnete može vam se desiti OVO

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
droga
Foto-montaža: Wikipedia/CC BY-SA 3.0
Ljudi mogu da se predoziraju ovom supstancom čak i ako je samo dodirnu, upozorila je Agencija za borbu protiv narkotika (DEA), a naši kriminolzi kažu da samo što nije stigla u Srbiju

Droga poznata kao “pink”, sedam puta je jača od morfijuma, a naši kriminolozi upozoravaju da je samo pitanje dana kada će doći u Srbiju.

– Ako dodirnete određenu količinu ove droge i ona vam kroz kožu uđe u krvotok, mogli biste da se predozirate – kaže iz DEA.

 

Gram ove droge košta samo 15 evra, a narkomanima je zamena za heroin.

– Može da se prenosi u peni za brijanje, pasti za zube, kozmetici, bilo čemu. Jeftina je i lako može da se nabavi – kaže Marko Nicović za Informer.

Droga je prvobitno zamišljena kao lek. Originalno razvijen od strane farmaceutske kompanije Apdžon 1978. godine kao sintetička alternativa morfijum. Lek je doživeo preporod u poslednje vreme, jer može lako da se naruči preko interneta i privlači zavisnike koji u njemu vide jeftinu zamenu za heroin.

– Razara nervni sistem i ne čudi veliki broj smrti koje je prouzrokovala – kaže Nicović.

– Psihoaktivnih supstanci ima na svakom koraku, ali istina je da ove droge nema kod nas – kaže dr. Nicović i otkriva kakve su posledice droge Pink.

– Dezorjentisanost, gušenje, krvarenje i na kraju smrt.

Iako mnogi misle da nema razloga za strah da će se pojaviti na našim ulicama, bolje je upozoriti na vreme sve one kojima bi moglo da padne na pamet da se domognu ove droge i da je uzmu.

 

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*