NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI NESREĆNE IVANE: Analize pokazuju da je imala neverovatno veliku količinu droge u krvi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
zrtva
Ivana Bakić Bodrožić imala je toliko veliku količinu kokaina u krvi da je i u manjoj kombinaciji sa anestetikom „propofol“ bio koban za nju, pokazuju dosadašnje analize urađene na VMA, saznaje „Alo!“

Rezultati krvi i toksikologije trebalo bi da budu kompletirani sutra, a kako nam je potvrđeno iz istrage, ona je na telu imala samo jedan ubod.

– Na osnovu do sada urađenih analiza ona je bila puna kokaina. Toliko pronađena količina droge u krvi nije uobičajena. O kojoj količini ove droge se radi govori i činjenica da je smrt mogla da izazove i vrlo mala količina „propofola“.

Smrtonosni koktel

Prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg, kaže za „Alo!“ da kombinacija kokaina i anestetika „profolola“ može da bude katastrofalana.
– Uostalom, kao i sve druge kombinacije lekova koji mogu da budu opasni po zdravlje – kazao je on.

I anesteziolozi potvrđuju da smrt može da nastupi usled kombinacije kokaina i anestetika, a posebno ako je velika količina droge u pitanju.

– Moguće je da je kombinacija kokaina i “propofola” izazove trenutnu smrt. Naime, kokain deluje tako što ubrzava rad srca i drastično podiže pritisak. Sa druge strane, „propofol“ kao anestetik ima obrnuto dejstvo, trenutno uspavljuje, obara pritisak i usporava rad srca. Ukoliko je devojka uzela preteranu količinu narkotika, dovoljna je mala doza anestetika da se izazove šok u organizmu zbog kog bi srce u sekundi stalo – kaže poznati beogradski anesteziolog.R. B.- I. M.

Inače, ona je imala samo jedan ubod, i to od braunile, nije imala ni modrice, ni podlive. Iako je još rano govoriti, jer istraga nije završena, najverovatniji uzrok smrti je predoziranje. Takođe, prema saznanjima koja do sada imamo, ona je najverovatnije sama uzela anestetik, jer nema dokaza da je neko bio kod nje u sobi. Takođe, spekulacije koje su počele da kruže da je Ivana bila trudna pokazale su se kao netačne – objašnjava sagovornik „Alo!“.

On dodaje da je klupko o tome kako je Ivana živela poslednje dve-tri godine polako počelo da se odmotava.
– Ona je najmanje od 2012. godine na lekovima koje je kasnije počela da kombinuje sa narkoticima, a takav život je počela da vodi posle smrti oca za koga je bila izuzetno vezana. Ona je godinu i po dana bila na „propofolu“ i uzimanje tog anestetika, kao i stavljanje braunile uglavnom se odvijalo u stanu koji je iznajmila. Zbog sumnje da joj je u tome pomagala, u okviru istrage je saslušana medicinska sestra sa VMA Sofija Š., koju je Ivana od ranije poznavala – priča naš izvor i otkriva još neke nove detalje.
– Među saslušanima, pored Sofije Š., je i kardiopulmo reanimator sa VMA, Ljubiša P., koji je snimljen kako Ivanu kobnog dana dovozi u „Hajat“. On nam je rekao da ga je ona pozvala i rekla da je boli glava i da dođe po nju. Ljubiša je nakon toga „pokupio“ kolima i odvezao na VMA, gde joj je stavljena braunila.

Ivana je pronađena na podu sobe sa braunilom  zabodenom u ruku i dva  šprica pored tela

Ivana je pronađena na podu sobe sa braunilom zabodenom u ruku i dva šprica pored tela |Foto: Dimitrije Goll

Nakon toga je vratio u hotel i to se jasno vidi na hotelskim kamerama. Ljubiša je pristao da ide i na poligraf i tokom ispitivanja on je „skakao“ kao da je imao hipertenziju. A nije mogao ni da sedi na stolici… Još utvrđujemo ko joj je stavio braunilu, ali najverovatnije da se radi o muškoj osobi – dodaje sagovornik iz istrage.

U jučerašnjoj ispovesti za „Alo!“ Sofija Š., zaposlena na odeljenju buđenja posle operacija manjeg rizika, rekla je da joj nije ona prodala, niti dala „propofol“ i da je njena ćerka kada je čula da je povezuju sa Ivaninom smrću pokušala da se ubije.
Podsetimo, Ivana je pronađena mrtva u četvrtak 11. decembra, u apartmanu 326 hotela „Hajat“. Njeno telo, sa braunilom u podlaktici desne ruke otkrila je sobarica kad je došla da pospremi sobu. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Međutim, kada su lekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt.

Sa majkom Nadom

(Alo)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI NESREĆNE IVANE: Analize pokazuju da je imala neverovatno veliku količinu droge u krvi

  1. U ovoj nenormalnoj zemlji policiji je bitnije ko joj je prodao brunilu, nego li kokain! Po novinskim clancima ona je umrla zbog „propofol“-a , a ne droge. Uzas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*