NAJPLAĆENIJI POSLOVI U SRBIJI: Evo ko prima najdeblje koverte u našoj zemlji

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

novac

Tekstilci, stolari i zaposleni u turističkim agencijama jedva krpe kraj sa krajem, ali za neka druga zanimanja nema zime!

Najdeblje koverte u našoj zemlji dobijaju direktori, savetnici, zaposleni u određenim sektorima rudarske industrije i IT stručnjaci, dok tekstilci, stolari i zaposleni u turističkim agencijama jedva „krpe kraj sa krajem“, piše „24sata“.

Republički zavod za statistiku Srbije objavio je podatke o prosečnim platama po delatnostima u našoj zemlji, koji govore da najdeblje koverte u primaju direktori i savetnici sa više dve hiljade evra mesečno, dok najmanji dohodak imaju zaposleni u turističkim agencijama koji primaju jedva nešto više od 200 evra!

Prema ovom izveštaju za oktobar, zaposleni koji se bave upravljačkim delatnostima i savetovanjima prosečno po zaposlenom prime 253.930 dinara, dok oni u delatnostima putničkih agencija, tur operatera i rezervacija imaju platu od 24.626 dinara.

Među bolje plaćenijim delatnostima u Srbiji u prošlom mesecu su bili i radnici u uslužnim delаtnostima u rudаrstvu, koji su primili 180.957 dinara, zatim sledi rаčunаrsko progrаmirаnje i konsultаntske delаtnosti sa platom od 165.094 dinara, pa radnici koji se bave reklаmirаnjem i istrаživаnjem tržištа sa 132.359 dinara, kao i oni u proizvodnjа duvаnskih proizvodа sa 158.188 dinara.

(Dnevno.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 • Bulla

  Ne verujem da iko prima više od Bajatovića na mesečnom nivou,
  čovek radi 48h dnevno garant ..

 • Mile

  Najveće plate su u javnom sektoru, upravo za one koji ne doprinose nikakvom boljitku društva i države. Razni upravni odbori, nadzorni odbori, savetodavci gradonačelnika, ministara, predsednici sportskih udruženja, sve to treba pohapsiti.

  • Миливој С. Вукеља

   Па куглу на ногу , крамп у руке и на трасирање нових путева којима ће Србија угледати светло на крају тунела .

 • none

  Rupa na saksiji…..