Goran Vesić: Niže su cene, platite GSP karte

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
plus-karte
Beograd — Smanjenjem cena gradskog prevoza poveća će se prihodi, a građanima će biti omogućeno da karte dobiju pod povoljnijim uslovima, kaže Goran Vesić.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je cilj da se građanima omogući da mogu bolje i jeftinije da koriste gradski prevoz, što podrazumeva da se prevoz plaća i izrazio uverenje da će većina građana pozitivno odgovoriti na ovo sniženje cena.

„Oni koji ne budu kupovali karte, naprosto oni će se suočiti sa prekršajnim kaznama, suočiće se sa kaznama pred sudom“, najavio je Vesić na TV Pink.

Najviše promena ima kada je reč o ceni karata za penzionere, koji su do sada na neobičan način bili podeljeni na dve kategorije na penzionere starosti do 65 godina, koji su mesečno plaćali 1.120 dinara i penzionere starije od 65 godina, koji su godišnje plaćali 407 dinara godišnje, podsetio je Vesić.

Vesić je rekao da se pri tom nije vodilo računa o tome koliko ko ima penziju i da su zato sada svi penzioneri podeljeni na četiri kategorije.

U prvoj kategoriji su penzioneri sa penzijama do 10.000 dinara, koji ubuduće neće ništa plaćati i za koje će prevoz biti potpuno besplatan, rekao je Vesić.

Penzioneri sa penzijama od 10.00 do 25.000 dinara i dalje će godišnje plaćati 407 dinara, najavio je gradski menadžer.

Penzioneri čija su primanja od 25.000 do 50.000 mesečno će plaćati 990 dinara, rekao je Vesić, dok će oni sa penzijama većim od 50.000 plaćati 1.495 dinara mesečno, što je polovina mesečne karte za zaposlene.

Vesić je najavio da će ovaj tarifni sistem stupiti na snagu 1. februara s tim što će za penzionere koji imaju penzije veće od 50.000 dinara stupiti na snagu 1. marta.

(Dnevne. rs /b92)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on Goran Vesić: Niže su cene, platite GSP karte

  1. ŠTA JE TU JEFTINIJE? MI PENZIONERI SMO IMALI GODIŠNJE KARTE ZA 45O DIN,A SAD, EM SU NAM SMANJILI PENZIJE,EM MORAMO MESEČNO DA DAJEMO 9OO DINARA AKO IMAMO VIŠE 0D 25.OOO MESEČNO..OPET SE SVE KRŠI NA LEDJIMA PENZIONERA…TIHA EUTANAZIJA…IZMUZLI NAM FONDOVE KOJE SMO POŠTENO ZARADILI, A SAD IM SVIMA SMETAMO…BOLJE NEKA NAS „USPAVAJU“ KAO BOLESNE PSE…ZAŠTO LAŽETE DA JE SMANJENA CENA PREVOZA,KAD ZA NAS TO NE VAŽI?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*