Evo šta Vojislav Šešelj misli o Hrvatima

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
politicar
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj u intervjuu Srni otkriva šta misli o Hrvatima, BiH, Radovanu Karadžiću, zašto mu je Vesna Pusić omiljeni hrvatski političar i kada će na operaciju.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocjenjuje da BiH nikada neće moći da funkcioniše kao normalna država i da će doći do njene podele.

„Jedina alternativa podeli jeste da se BiH cela vrati u sastav Srbije, ali pošto je to sada iluzorno očekivati – očigledno je da će doći do podele“, smatra lider radikala.

Hrvati se zaleteli kao som na durdubak

Šešelja nije briga zbog uzbuđenja u hrvatskoj javnosti koje su proizveli njegovo saopštenje o Vukovaru i njegovi istupi i navodi da su se „Hrvati zaleteli kao som na durdubak“.“

„To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali – i šta sad“, kaže Šešelj i za Srnu otkriva da je saopštenje namerno poslao samo na hrvatske redakcije.

Šešelj u intervjuu Srni ističe da je Radovan Karadžić na suđenju „izneo veliki broj dokumenata koji idu u prilog srpskom narodu“, ali da je, „nažalost, njegovu sudbinu lako sagledati“.

„Jedini način da Radovan Karadžić i Ratko Mladić budu oslobođeni jeste da se desi neka kataklizmička promena u svetskoj politici“, ističe Šešelj.

On naglašava da je spreman da im pomogne u borbi sa Tribunalom, ali da „dobro zna ko stoji iza Haškog suda“.

Šešelj upozorava da su general Ratko Mladić, kao i Zdravko Tolimir, „toliko bolesni da ih nijedan sud u svetu, sem tribunala u Hagu, ne bi sudio, jer se takvo stanje tumači kao – nesposobnost za proces“.

Lider radikala kaže da je Vesna Pusić njegov „najdraži hrvatski političar“.

Nema bolje medicine od politike!

Kada je reč o zdravstvenom stanju, zbog kog je, prema zvaničnoj verziji Tribunala, pušten na privremenu slobodu, Šešelj otkriva da preliminarni rezultati, nakon četverodnevnog ispitivanja u Beogradu, ukazuju da nigde nema kancer, osim na jetri.

„To nisu veliki kanceri… Otprilike dva meseca će trebati da bismo videli da li je potrebna operacija ili je to moguće suzbiti hemioterapijom“ – pojašnjava Šešelj za Srnu.

„Verujte, nema bolje medicine od politike“, naglašava lider radikala.

Mada je Pusićeva uputila „diplomatsko saučešće“ Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da „ima posebne simpatije za Vesnu Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i ceni je zbog njenog porodičnog (četničkog) pedigrea sa majčine strane“.

Šešelj kaže da se „ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Hag“. On najavljuje da će tužiti Haški tribunal, koji mu je uskratio 12 godina normalnog života.

„Sud u Strazburu neće uopšte da se bavi Haškim tribunalom. Oni su to odbili prije više od deset godina. Ja sam tražio varijantu pred Njujorškim sudom da tužim UN. Moram priznati da je teško išlo, ali još nisam odustao od te zamisli“, navodi Šešelj za Srnu.

Šešelj kaže da će njegova porodica „brzo poželeti da se vrati u Hag, jer im je promenio svakodnevni ritam života“.

„Sad imaju velika opterećenja. Ja ustajem u šest sati i budim sve oko sebe. Sve se sada menja za njih“, zaključuje Šešelj

(Srna)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone