DS: Nervoza u SNS zbog dolaska Šešelja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

seselj-toma-vucic

Beograd — U skupštini se povela rasprava o puštanju Vojislava Šešelja iz Haga. Država neće dozvoliti destabilizaciju, rekao je Milovan Drecun. Iz DS navode: Nervoza u SNS!

Država neće dozvoliti bilo kakvu destabilizaciju, ma od koga ona dolazila, izjavio je danas poslanik SNS Milovan Drecun povodom puštanja Vojislava Šešelja iz Haškog trubunala, dok iz opozicione DS navode da je SRS oduvek bila njihov politički protivnik, te da u „kumovske i porodične svađe“ ne žele da ulaze.

„Stranka koja je dobila podršku skoro 50 odsto birača na izborima, svakako ima stabilnu političku poziciju koju ne može da uruši ni Vojislav Šešelj ni njegova straka koja je dobila dva ili tri posto“, rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da država ima stabilne institucije i da je okrenuta prosperitetu gradjana, tako da neće dozvoliti bilo kakvu destabilizaciju.

Stav Socijalističke partije Srbije je identičan kao i stav vlade, rekao je poslanik te partije Đorđe Milićević.

„Čini mi se da u ovom trenutku ništa ne može poremetiti političke prilike u Srbiji. Srbija ima jasan pravac, put kojim treba ići, a to svakako jeste evropski put, nastavak modernizacije, reformskih procesa bez kojih neće biti pozitivnih pomaka u Srbiji“, naglasio je on.

Poslanik DS Balša Božović kaže da su radikali oduvek bili politički protivnici demokrata, kao i obrnuto, ali je ocenio da je primetna nervoza u redovima SNS.

„Mnogi poslanici su u medjuvremenu iz SRS prelazili u SNS, sad se neki kolebaju da li će se u nju vratiti. Porodične svadje lidera te dve političke opcije nas u tom smislu ne zanimaju“, odgovorio je Božović novinarima.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić izneo je lični stav da puštanje Vojislava Šešelja na slobodu neće imati političke posledice na život u Srbiji.

„Ja lično mogu da vam kažem, mi kao stranka nismo zauzimali stav, da je neprihvatljivo da jedan čovek bude gotovo 12 godina u pritvoru bez presude i da je tim procesom stavljena jedna ljaga na rad Haškog tribunala za medjunarodne zločine, uopšte na medjunarodnu pravdu“, rekao je Đurišić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

(b92)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone