DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE U ČAČKU: Sin preživeo jer se očev pištolj zaglavio, otac ga nije stavio u testament! (INFO)

biznismen
Čačanski biznismen, prema novim detaljima iz istrage, planirao da usmrti celu porodicu. Dragan Kuzmanović nije stavio malog Petra u testament. Nožem otkočio CZ 99, pa se ubio

TRINAESTOGODIŠNjI Petar, sin Dragana (58) i Dragane Kuzmanović (49), preživeo je samo zahvaljujući tome što se očev pištolj zaglavio – saznaju “Novosti”. Poznati čačanski privrednik, koji je pre dva dana ubio suprugu pa sebe, u krvavi pir krenuo je sa tri metka. Namenio ih je ženi, detetu i sebi!

Ovo su nezvanična saznanja do kojih je došla istraga, na osnovu razgovora sa svedocima i analize oproštajnog pisma, koje je vlasnik firme “Domis” ostavio.

– Dragan se popeo u sobu gde su spavali Dragana i dete – navodi naš izvor. – Tu je, najverovatnije, nameravao da do kraja sprovede u delo strašan čin. Da ubije njih i sebe. Prislonio je pištolj ženi na glavu i povukao oroz. Dečak se tog trenutka probudio i skočio. Prasak pištolja probudio je i Draganovog sestrića, koji je spavao u susednoj sobi. Pri pokušaju da još jednom opali, CZ 99 se zaglavio. Dragan je probao da ga otkoči, ali nije uspeo.

Prema informacijama do kojih smo došli, Kuzmanović je prošao pored sina, koji je plakao i unezverenog sestrića Alekse Čaprića (18) i bez reči sišao u prizemlje. Nožem je otkočio pištolj, a zatim se ubio. Bilo je 6.30. Na stolu je ostavio oproštajno pismo. Sumnja se da ga je napisao nekoliko sati ranije.

– Nekad čovek mora da donese teške odluke – napisao je, između ostalog, ovaj ugledni čačanski biznimen. – Pametan čovek živi dokle hoće… Sa sobom vodim i svoje najmilije.

Kuzmanović je, kako saznajemo, posle oproštajnih redova, gotovo pravničkim rečnikom, napisao i svojevrsni testament. Taksativno je naveo šta kome ostavlja od porodice, kome smatra da je dugovao u firmi…

ODVOJENE SAHRANE

DRAGANA Kuzmanović (na slici)biće sahranjena u sredu na groblju u Čačku, a njen suprug, koji ju je usmrtio u četvrtak, na groblju u rodnom selu Miokovci. U ovom mestu on je još 1981. godine osnovao preduzeće “Domis” za proizvodnju ekskluzivne građevinske stolarije, čije je proizvode izvozio na tri kontinenta.

Podsetimo, zločin se dogodio u porodičnoj kući u Ulici Bogdana Teofilovića, koja se jedina od imovine vodila na Draganu Kuzmanović. Na dan tragedije, posle uviđaja, zamenik višeg javnog tužioca u Čačku Dragan Kalaba saopštio je da se Kuzmanović, koji je bio u prizemlju kuće, rano ujutru popeo na sprat i ušao u sinovljevu sobu, gde je spavala i njegova supruga.– Svojeručno je napisao da 30 procenata svoje imovine ostavlja zakonskim naslednicima, da Draganinoj porodici pripadne ono što je njeno, a taksativno je nabrojao i imena svojih radnika i procenat firme koji im ostavlja – navodi naš sagovornik. – Nigde, međutim, u pismu ne pominje sina, pa je to još jedan pokazatelj, kao i detalj da “sa sobom vodi najmilije”, da je nameravao i njega da ubije.

Dragana je još davala znake života, pa je Kuzmanovićev sestrić odmah pozvao Hitnu pomoć. Dok je telefonirao začuo je i drugi pucanj, a kada je sišao u prizemlje video je ujaka kako leži u lokvi krvi.

Lekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt čačanskog biznismena, dok je njegova supruga i dalje bila živa, iako sa teškom ranom u glavi. Izdahnula je sat kasnije u bolnici.

Prema rečima tužioca, u prostoriji u kojoj je Kuzmanović izvršio samoubistvo, na radnom stolu zatečen je šaržer sa devet metaka, kao i pištolj CZ-99.

U oproštajnom pismu, kako nezvanično saznajemo, Kuzmanović je spomenuo i “pogrešnu boju” svojih proizvoda koji su poslati u Crnu Goru i kako će to ispraviti, zatim kako ga pritiskaju zbog poreza… Godinu dana se, inače, vodio sudski postupak zbog ovog krivičnog dela.

– Dragan je bio vrlo fin i odmeren čovek, uvek nasmejan i ljubazan – ispričala nam je Kuzmanovićeva komšinica. – Nešto se, međutim, promenilo poslednjih nekoliko meseci. Postao je džangrizav, ljutit… Ne znam šta mu se dogodilo, ali njegova Dragana je bila divna žena. Radila je kao sekretar u Advokatskoj komori Čačka.

O pravim motivima ovog zločina Kuzmanovićevi poznanici i prijatelji samo nagađaju. Navodno imao je problema na poslu, a bio je zabrinut i za sudbinu firme, koja je dugovala novac za porez.

(Novosti)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*