CRNE SLUTNJE SE OBISTINJUJU: Tači na korak od pravljenja VOJSKE KOSOVA

Kosovo
Foto: printscreen/instagram
Takozvani kosovski premijer Isa Mustafa, koji je takođe prisustvovao skupu, proglasio je 5. mart danom kada “dobro pobeđuje zlo, a istina fikciju”

Kosovski samoprozvani predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će se veoma brzo u skupštinskoj proceduri naći izmene i dopune zakona o bezbednosnim snagama Kosova, kako bi se one transformisale u Vojsku Kosova, piše prištinski Zeri.

– Želim da razjasnim da će narednih dana u skladu sa mojim ustavnim moćima, biti preduzete akcije neophodne za legalnu transformaciju dugo očekivane Kosovske vojske, koja će postati realnost, zahvaljujući dopunama zakona o bezbednosnim snagama Kosova – rekao je Tači na ceremoniji obeležavanja “Epopeje OVK” u kasarni “Adem Jašari” u Prištini.

 

[adsenseyu4]

Tači je naveo da “Kosovo mora da unapredi ulogu i dužnosti Kosovske vojske”, kako bi zaštitila “suverenitet i teritorijalni integritet, ali i sačuvala mir i nacionalne interese”.

– Susedne zemlje, koje imaju svoje vojske moraju da razumeju da je ova transformacija kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku korak koji je potpuno normalan za suverene i nezavisne države. Misija KFOR-a nastaviće da funkcioniše kao i do sada i ova transformacija neće uticati na njegovu misiju – tvrdi Tači.

Takozvani kosovski premijer Isa Mustafa, koji je takođe prisustvovao skupu, proglasio je 5. mart danom kada “dobro pobeđuje zlo, a istina fikciju”.

Prema njegovim rečima, Kosovo gradi demokratske institucije, ekonomske i socijalne razlike političkih lidera, ali kako je primetio svi su jedinstveni u načinu na koji se odvijaju evropske i evroatlantske integracije.

 

[adsenseyu1]

– Ponosni smo na naše bezbednosne snage u kojima vidimo vojsku, silu koja garantuje mir i stabilnost ne samo u regionu već i šire, buduću članicu severnoatlantske alijanse – rekao je Mustafa.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*