CELA DERVENTA U ŠOKU: Silovana 15-godišnja devojčica rodila sina, a za blud je osumnjičen njen otac!

kuca
Zdravko Đ.(55) iz Dervente uhapšen pošto ga je prijavila petnaestogodišnja ćerka. Ispričala da joj je pretio da će je ubiti, ako kaže šta se dešava

Derventa i pogotovo ovdašnja sela Donja Bišnja i Gornja Lupljanica su od srede u šoku, nakon što je prostrujala vest da je silovana 15-godišnja devojčica rodila sina, a za blud je osumnjičen njen otac!

“Novosti” saznaju da su, u utorak veče, lisice na ruke stavljene Zdravku Đ. (55), nakon što ga je za silovanje Policijskoj stanici Derventa prijavila njegova ćerka Z. Đ.

– Policijski službenici PS Derventa, 3. novembra lišili su slobode Z. Đ. sa područja opštine Derventa, zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanje. Nakon kriminalističke obrade lice će biti predato u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj – navedeno je u jučerašnjem šturom saopštenju Centra javne bezbednosti Doboj.

Odbivši da saopšti više detalja zbog, kako je obrazložila, “osetljivosti slučaja”, uz konstataciju da je “manje bitno ko je prijavio slučaj” portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović, samo je dodatno potvrdila da je Z. Đ. još tokom dana predat u nadležnost dobojskog tužilaštva.

[adsenseyu1]

Poznanici i komšije porodice, koji osim Z. Đ. imaju još jednu maloletnu ćerku od 11 godina i stariju koja je udata, kao i tri sina, kažu da oni žive u dosta teškoj materijalnoj situaciji. Dodatni problem je što Zdravko već godinama mnogo pije. Često je, kažu, i mukom zarađene nadnice od članova svoje porodice uzimao i trošio za pivo i rakiju.

– Uočili smo da je trudna, ali ni u snu nismo mogli pretpostaviti da je Zdravko otac deteta – pričaju zgranute komšije. – Čujemo da je devojčica pričala da je od škole odvozi stariji nepoznati muškarac, sa kojim ponekad ima seksualne odnose. Očito u beznađu da bi prikrila bruku, navodno, tu priču je lansirala i u Centru za socijalni rad.

TRAŽILA DOZVOLU ZA BRAKDIREKTORKA derventskog Centra za socijalni rad Samira Fejza kaže da je još u septembru devojčica Z. Đ. dolazila sa momkom, sa njegovim i svojim roditeljima, tražeći saglasnost za brak.
– Brak nije dozvoljen pošto nije imala 16 godina. Međutim, centar je pratio slučaj jer je bilo vidljivo da je trudna, te da nije odmah priznala ko je otac. To je učinila u utorak, kada je sve ispričala, u prisustvu nevenčanog supruga i njegovih roditelja – kaže direktorka Fejza, dodajući da je o svemu obaveštena policija koja je potom uhapsila oca maloletnice.

“Novosti” saznaju da već mesecima Z. Đ. živi u vanbračnoj zajednici sa 21-godišnjim D. K., u derventskom selu Donja Bišnja. Priča se da je dobro prihvaćena u sedmočlanoj porodici u koju je došla. U vanbračnu zajednicu je stupila kad je bila u sedmom ili osmom mesecu trudnoće, a klupko je počelo da se odmotava kada je to postalo očito, sa zagonetkom ko je, zapravo, otac deteta.

– Centar nije imao saznanja da se u ovoj porodici dešavaju incestne radnje. Pre konačnog priznanja, devojčica je govorila da je dok je išla u školu u Osinju po nju dolazio neki muškarac srednjih godina i odvozio je autom, te da je sa njim imala seksualne odnose. Ispostavilo se da je ovu priču izmislila i da nije smela reći pravu istinu – kaže Samira Fejza, direktorka Centra za socijalni rad Derventa.

Saznajemo da se devojčica pravdala da joj je otac pretio će je ubiti, kao i sebe, ukoliko bilo kome kaže šta se između njih dešava.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, prema dosadašnjim rezultatima istrage, niko od ukućana nije znao za Zdravkov blud nad kćerkom, te da je on to činio koristeći priliku u kući i “skrenuvši automobilom u prirodu”.

PODRŠKA

“NOVOSTI” saznaju da je, i nakon obelodanjivanja surove istine, zlosrećna Z. Đ. ostala da živi u domu nevenčanog supruga u Donjoj Bišnji.

– Prihvatili su je kao najrođeniju ćerku i mladu, a o tek rođenom njenom sinčiću svi ukućani staraju se kao o najrođenijem – tvrdi naš dobro obavešteni izvor, pošto je akterima ovog nesvakidašnjeg slučaja, kako su nam rekli, od istražitelja sugerisano da ne daju bilo kakve izjave za javno

[adsenseyu1]

(Ninko ĐURIĆ /Novosti)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*