Carinik na aerodromu “Nikola Tesla” zamolio KINEZA da otvori prtljag: Odmah je zvao POJAČANJE ugledavši 30.000 parčića gume (FOTO)

policija
Foto: Printscreen/instagram/pixabay
Carinici su u ponedeljak, 31. jula 2017. godine na aerodromu “Nikola Tesla” u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike “Reebok” i “All Star”, za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Pomenuti 24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara.

U 12 REKAO DA, U 6 TRAŽIO RAZVOD: U podne smo se venčali, a onda je ona izašla sa svadbe… Pošao sam da je tražim, prišao kolima i onda NEVERICA!

Protiv stranog državljanina koji je carinicima pokušao da se opravda govoreći da je putne torbe trebalo da donese nekom prijatelju, kao i da nije znao šta se u njima nalazi, pokrenut je prekršajni postupak, dok su znakovi pomenutih robnih marki privremeno zadržani.

Foto: Uprava carina

Napominjemo da se nalepnice sa znakom poznatih robnih marki obično koriste za doradu neobeleženih patika, koje carinici ne mogu da zaplene, čime se nakon ušivanja i lepljenja obeležja dobija krivotvorena obuća.

                                                                                       

Vrednost međunarodne trgovine falsifikovanom robom je ogromna, te ovakva roba predstavlja pretnju kako za globalnu ekonomiju, tako i za budžet Republike Srbije.

Foto: Uprava carina

Tokom prošle i u prvoj polovini 2017. godine uništeno je gotovo 750.000 komada razne falsifikovane robe.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

1 Comment on Carinik na aerodromu “Nikola Tesla” zamolio KINEZA da otvori prtljag: Odmah je zvao POJAČANJE ugledavši 30.000 parčića gume (FOTO)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*