Beograđanki prišao azilant i tražio pomoć za dete: Ona ga ODBILA, a potom učinila NAJLEPŠU MOGUĆU STVAR (FOTO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
RUCAK
Foto ilustracija: Telegraf
Jedna Beograđanka imala je iskustvo sa izbeglicama, a njen status na Fejsbuku prenela je stranica „Info park“. 
Ženine reči vam prenosimo u celosti:“Jutros silazim iz trole kod Politike i pešačim do posla.Držim ćerku za ruku i lepo nam je.

Posmatramo jutro i grad koji se probudio.

Na Zelenjaku nam prilazi Sirijac sa sinom, pita da li govorimo engleski, mi kažemo da govorimo i on objašnjava kako su gladni i kako sin nema šta da jede.

Meni se uključuje auto pilot i moja sebičnost bude brža od mog srca.

Odgovaram da nemam novac i izvinjavam se i nastavljam dalje.

Pomislila sam da je prevarant.

zena-dnevne

Međutim, krenu da me prate njegove oči, tople, pune izvinjenja.

Ništa mi nije zamerio kada sam ga odbila, samo se još jednom izvinio sa toliko blagosti i razumevanja i ostavio me sa ogledalom da se gledam i zapitam ko sam ja i šta nije u redu sa mnom.

Okrenem se bez reči i krenem da trčim za njima. I Nađa pored mene. Trčali smo uz Lominu pa uz celu Kameničku i stignem ga na vrhu ulice i bez teksta mu pružim novac.

Gušilo me u plućima i grlu, plakalo mi se.

Izvinila sam se i otišla.

Ostao je iza mene dostojanstveno i mirno.

Zahvalio se nekoliko puta sa istom onom blagošću, a ja sam pomislila kako je za dlaku falilo da budem još jedna budaletina u moru istih“.

(M. Đ. Dnevno.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone