ŽIVOTNA PRIČA NAJLEPŠE GLUMICE U ISTORIJI KINEMATOGRAFIJE

glumica
Foto:prinscreen/Instagram
Kada kažemo Divlji zapad, prva asocijacija nam je, naravno, slavna lepotica Klaudija Kardinale!

Rođena je 15. aprila 1938. godine kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale u malom mestu u Tunisu. Italijanskog je porekla, a u rodnom mestu se školovala za učiteljicu.

1957. godine pobedila je na takmičenju “Najlepša Italijanka u Tunisu”, a nagrada je bila putovanje u Italiju.

Klaudija kaže da je to bila sudbina, jer je već na tom putovanju brzinom svetlosti sa svojih 19. godina potpisala prvi filmski ugovor.

U godinama koje su usledile, snimila je neke odnajpoznatijih ostvarenja u istoriji filma, poput Roko i njegova braća, Devojka sa koferom, Leopard, Kartuš i Osam i po Federika Felinija, zbog čega je postala najpoznatija glumica u Italiji.

Već 1963, svega 6 godina nakon prvog filmskog ugovora, lepa Klaudija osvaja pažnju producenata najvećih filmskih magnata Amerike i Velike Britanije, i to zahvaljujući komediji Pink Panter.

Nakon toga je usledio niz uspešnih filmova, među kojima je i kultni vestern “Bilo jednom na Divljem zapadu”Serđa Leonea.

Posle 5 godina života pod blještavim svetlima Holivuda, Klaudiji je zasmetalo to što je primetila da se uloge ponavljaju i da više nema ničega novog. Nije želela da postane kliše, pa se se vratila italijanskom i francuskom pozorištu, gde je osvojila još jednu u nizu nagrada za najbolju glumicu.

Godine 1974, Klaudija upoznaje reditelja Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija, takođe reditelja, sa kojim ima sina Patrika.

Udaje se za Paskala, sa kojim je i dalje u braku, i kojem je rodila ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

Danas ima 78. godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

U februaru 2011. proglašena je za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji.

Ipak, njen izgled se drastično promenio tokom svih ovih godina. Crte lica su ogrubele, a od nekadašnje lepote gotovo da ništa nije ostalo. Oni koji je pamte samo kao mladu i perspektivnu lepoticu iz starih filmova, kada vide nove fotografije, ne mogu da veruju da je to ista žena.

Kako god bilo, Klaudija je zadovoljna i presrećna što je otišla na nagradno putovanje i živela životom uspešne glumice. Što se izgleda tiče, uverena je da svačija lepota u jednom trenutku izbledi, i da je najvažnije negovati lepotu iznutra, lepotu duše.

(Dnevne.rs /Izvor:Stil.Kurir.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*