Želite da jedete, a da budete mršavi? Najbolji HRONO RECEPTI za 1. maj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
salata
Ako želite da jedete, a da budete mršavi, onda je hrono ishrana pravo rešenje za vas.

Ukusne, maštovite i zdrave recepte možete pronaći na sajtu Hronokuhinja.rs

Teletina sa origanom i belim lukom

Potrebni sastojci:

 

– teleća plećka

– beli luk

– origano

-belo vino

– so

– biber

 

Priprema: 

 

– Operete komad mesa i stavite ga u nauljenu vatrostalnu tepsiju, ili koju već imate. Nožem napravite rupice pa u njih ubacite beli luk. Meso posolite i pobiberite i dodate origano. A onda sve malo zalijete belim vinom. Poklopite i pravac rerna.

 

– Peče se na 220 stepeni (otprilike, zavisi od rerne) dok meso ne počne da se maltene raspada kada ga ubodete viljuškom. Teletina je mekana i greota je izvaditi je iz rerne dok ne dođe u taj stadijum.

 

– Pred kraj pečenja, otkrijte meso da se uhvati blaga korica, ali pazite da ga tako ne pečete predugo, jer bi moglo i da se presuši.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Špikovana jagnjeća butkica

Potrebni sastojci:

 

– jagnjeća butkica

– povrće po želji (tikvice, papriku, četvrtine crnog luka, kelerabu)

– parčići slanine

 

Marinada:

 

– maslinovo ulje

– kumin

– beli luk

– biber

– đumbir

 

Priprema:

 

– Stavite u neku činiju malo maslinovog ulja, sok od limuna (zavisi od veličine butkice) i začine: biber, đumbir, beli luk, kumin….Ili šta vi volite.  Sve lepo umešajte i utrljajte u butkicu.

 

– Stavite je u blago nauljen pleh, pokrijte je sa nečim i ostavite nekoliko sati u frižideru. Može i celu noć. Samo nemojte da dodajete soli, jer so izvlači vodu iz mesa.

 

– Kada je butkica lepo odstajala, uzmite manji nož i napravite udubljenja u butkici. U jednu rupu gurnite čen belog luka, u dugu svež ruzmarin, u treću parčence slanine.

 

– Tako ušpikovanu butkicu stavite u rernu. Pre toga je pokrijete folijom da bi se lepo ispekla. Pecite je dva ili tri sata na srednjoj temperaturi. Počnite sa jačom, oko 230 stepeni,a  onda smanjite na 170 do 180 stepeni.

 

Kada meso počne da se odvaja od kostiju pored butkice ubacite povrće koje želite. Mi smo ovog puta stavili tikvice, papriku, četvrtine crnog luka, kelerabu.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Pijani zeka

Potrebni sastojci:

 

– oko 1 kilogram zečjeg mesa

– ruzmarin
– beli luk
– praziluk
– majčina dusica
– crno vino
– sušeni paradajz ( može i svež cherry)
– dozvoljeno ulje ili mast
– lovovorov list
– biber
– so

 

Priprema: 

 

– Zeca prvo iseći na komade. Svako parče posoliti i pobiberiti, zatim ređati u podmazanu vatrostalnu čiiju sa seckanim prazilukom, 3-4 čena krupno sečenog belog luka, 2-3 cele grančice ruzmarina i majčine dušice, 2-3 lovorova lista, 3-4 seckana sušena paradajza i zaliti sa 1,5 čašom crnog vina.

 

– Poklopiti i ostaviti u frižideru preko noći da se marinira. Sutradan peći oko 1,5 sat poklopljeno na 170 stepeni i oko 30 minuta otklopljeno. Možete da poslužite uz pire od povrća (karfiol, tikvica i praziluk) i salatu od kupusa i kelja.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Pljeskavice sa plavim patlidžanom i guakamoli sosom

Potrebni sastojci:

 

– juneće meso

– dva puta mleveno

– crveni luk

– sitno iseckan

– malo kisele vode

– kumin

– biber

– so

– čili

Recept za guakamole sos pogledajte OVDE.

 

Priprema:

 

– Sve se sjedini i ostavi da stoji da se ukusi pomešaju. Oblikovati ih rukom staviti u tiganj sa malo ulja od koštice grožđa.

 

– U isti tiganj ubaciti kolutove plavom patlidžana, nekoliko grančica sveže majčine dušice i dva smrvljena čena belog luka. Luk ne treba seckati ili presovati, već samo izgnječiti velikm nožem. Meso, a posebno plavi patližan, će upiti ukuse.

 

Plavi patlidžan pre upotrebe treba posoliti ostaviti ga da pusti vodu.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Za sve sladokusce, evo i recepata za slatkiše! laughing

 

Čupavci od kokosa i čokolade

Potrebni sastojci za patišpanj: 

 

– 3 jaja

– 5 kašika agavinog sirupa

– 300 grama finog speltinog brasna

– 150 militara ulja

– 1 prašak za pecivo

– 100 militara bademovog ili kokosovog mleka

– 1 vanila ( ako nemate šipku prave vanile, narendajte malo korice od limuna ili narandže).

 

Fil:

 

– 200 grama čokolade

– 2 kašike agavinog sirupa

– 125 grama putera

– 200 militara bademovog ili kokosovog mleka.
– Plis kokosovo brašno za posipanje.

 

Priprema:

 

– Umuti se belance sa agavinim sirupom  i  vanilom, dodaju se  postepeno mokri sastojci, a na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.

 

– Obloži se srednji pleh papirom za pečenje i izlije se  testo. Peče se na 180 stepeni. Kad se odvoji od ivice i porumeni, gotovo je. Mora skroz da se ohladi.

 

Krem od čokolade:
– Prvo se istope puter i čokolada,  pa se doda sirup i na kraju mleko. Možete da dodate i malo ruma.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Čokoladna srca s kokosom

 

Recept je preuzet sa Fejsbuk grupe LCHF sljedbenici

 

Potrebni sastojci:

 

– 130 grama čokolade sa 70% kakaoa
– 50 grama kokosovog brašna (ljuspice)
– 3 manje supene kašike sirupa od agave
– 4 prepune kašičice putera
– 1 slatka pavlaka (250 militara)

 

Priprema: 

 

– Koristite mlečnu slatku pavlaku (nikako biljnu) koja se koristi za kolače (a ponekad i za slana jela) u kojoj NEMA dodatog šećera.

 

– Pavlaku zagrejte, nemojte da je kuvate, već da ne bude hladna iz frižidera. U nju ubacite kokos i ostavite da nabubri.

 

– Čokoladu sotopite sa puterom, u nju dodajte kokos koji je upio pavlaku i u sve umešajte sirup od agave.

 

– Kašikom napunite silikonske kalupe u obliku srca, poravnajte smesu i ostavite je u frižider da se hladi.

 

Detaljno uputstvo za pripremu pogledajte OVDE.

 

Prijatno!

Tekst je u celosti uz dozvolu autora preuzet sa bloga

(hronokuhinja.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone