UŠTEDITE STRUJU: Da li BOJLER treba gasiti ili ga držati stalno upaljenog

struja
Foto: printscreen/youtube
Večita dilema svake porodice je – da li gasiti ili ostaviti bojler da stalno radi, kako bismo trošili manje struje

Iako među većinom vlada mišljenje da je bolje ostaviti ga da radi jer se pri svakom paljenju troši više struje za ponovno zagrevanje, odgovor je potpuno drugačiji.

Nikola Nikolić, zamenik direktora preduzeća za energetsku efikasnost “Energy saving group” kaže da od dinamike trošenja zavisi da li da ga gasite ili stalno držite upaljenog.

[adsenseyu5]

– Zavisno od toga na šta trošite toplu vodi i koliko često, preporučujem da se bojler ipak gasi kada je skupa struja. Primera radi, jednoj četvoročlanoj porodici je najbolje da bojler uključuje noću kada je jeftina struja i gasi ujutru kada prestaje taj režim, pa da ga predveče dogreje.

– I u stanovima u kojima živi jedan član preporučujem da koristi prednosti jeftine struje jer je ona još uvek nekoliko puta jeftinija, samo što on verovatno ne treba da ga dogreva – savetuje Nikolić.

“ZAPUŠILA” JOJ USTA: Ilda Šaulić očitala lekciju Radi Manojlović usred emisije!

Pogrešno je uverenje da bojler treba da bude stalno uključen, jer ga termoregulator uključuje i isključuje prema podešenoj temperaturi i da tada navodno troši manje električne energije.

Osim toga, stalno upajen bojler i danju i noću, stvara potencijalnu opasnost ukoliko neki ili svi sigurnosni elementi na bojleru otkažu.

ZAŠTO OVO NISMO ZNALI RANIJE: Pritisnuo je crni luk na ruku, nakon par minuta kasnije desilo se ČUDO!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Srpski telegraf)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*