TUČA U AUTOBUSU ZBOG JEDNE BUSPLUS KARTE: Povređeni vozač i kontrolor (INFO)

putnici
Foto: Dnevne.rs/pixabay ff
Prava drama u autobusu 71 odigrala se danas kada je nekolicina putnika fizički napala vozača i kontrolora, koji su tom prilikom povređeni. Uzrok incidenta bilo je to što jedan od putnika nije imao kartu za prevoz.

Kako je rekao predsednik Konzorcijuma privatnih autoprevoznika Drago Tošić, vozač je napadnut oko 10.30 sati u Vojvođanskoj ulici kod broja 56.

[adsenseyu4]

– Vozač je zaustavio vozilo i pritisnuo alarm, nakon čega su putnici skočili na njega i počeli da ga udaraju – poručio je Tošić dodajući da je incidentu prethodila verbalna svađa.

Naime, kontrolor “busplusa” je zatekao putnika bez karte, koji je nakon toga otišao do vozača da bi kupio kartu. Međutim, kada kontrola uđe u autobus, sistem za prodaju karata se automatski blokira, ali putnik to nije znao. Tada je došlo do koškanja, u koje se uključio još jedan putnik.

– Primili smo poziv da je povređen vozač i kontrolor “busplusa”. Naše ekipe su izašle na teren i utvrđuju o kakvim povredama je reč – rekla je portparolka Hitne pomoći, dr Nada Macura.

Drago Tošić je na kraju apelovao na sve putnike da kada koriste javni gradski prevoz kupuju karte jer time unapređuju kvalitet usluga a i doprinose izbegavanju ovakvih incidenata.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:D.Ivković,blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*