TROŠIMO VIŠE STRUJE NEGO ŠTO MISLIMO: Ima veze sa BOJLEROM i uticajem hladnog vremena

struja
Foto: printscreen/youtube
Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate

Nijedan uređaj u domaćinstvu ne izaziva toliko pažnje kao što je to slučaj sa bojlerom. Pod velom tajne našlo se i pitanje da li ugradnja bojlera u kupatilu, ali na nekom od spoljašnjih zidova, može negativno da utiče na potrošnju električne energije?

Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate.

Inženjer elektrotehnike i električar sa 30 godina iskustva, Arsen Patrović, kaže da se tada nenormalno više troši struja, ali da ne može da zna koliko tačno, jer nema precizne podatke.

– Nikada u praksi nisam video da je neko ugradio bojler na spoljašnje zidove, ali jesu ih instalirali u nekim hladnijim, pomoćnim prostorijama. Zbog razlike u spoljašnjoj i unutrašnjoj temperaturi dolazi do evidentnog gubitka, a glavni parametri su temperatura vode u bojleru, njena količina i temperatura koja je izmerena napolju – ispričao je on.

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*