SAZNAJEMO Prva dama Srbije preživela dramu zbog posete kineskog predsednika (INFO)

nikolic
Foto: Pres služba predsednika Srbije / Promo
Drugi dan posete visoke delegacije Kine bio je prava drama za suprugu predsednika Srbije Dragicu Nikolić.
—„Blic“ otkriva detalje iza kulisa. Nesumnjivo, jučerašnji dan bio je najstresniji za prvu damu Srbije, koja je ugostila Peng Ljuan, suprugu kineskog predsednika.

Kako „Blic“ saznaje, drama u životu Dragice Nikolić otpočela je sa saznanjem da je japanska bašta najdominantniji deo u Botaničkog bašti, koju treba zajedno da obiđu i posade drvo prijateljstva. Inače, Japan i Kina tradicionalno nemaju dobre odnose, a posle dva rata, spor i dalje traje oko teritorije i ostrva Senkaku u Istočnom kineskom moru.

– Problem je nastao jer se supruga predsednika Srbije uplašila da li će supruga kineskog predsednika, kada vidi japansku baštu, nešto komentarisati na tu temu i šta bi ona u tom slučaju trebalo da uradi. Njeno pribojavanje stvorilo je pravi mali haos – kaže izvor „Blica“.

Poseta Botaničkoj bašti je prošla protokolarno, niko nije komentarisao japanski vrt, ali je zato Dragica Nikolić iskoristila priliku da ispriča ponešto o sebi Peng Ljuan.

– Pohvalila se kako ima baštu i da je uspešna, odlična u uzgajanju bilja. Međutim, da je sada malo to zapostavila jer je potpuno posvećena humanitarnom radu – kaže sagovornik „Blica“.

Jučerašnji dan počeo je odlaskom u Zemun. Ona i Peng Ljuan su obišle Osnovnu školu „Sava Jovanović Sirogojno“. Ni to nije prošlo bez zanimljivosti. Jedan policajac koji je bio u pratnji Dragice Nikolić sklanjao je ljude s prozora i terasa koji su znatiželjno izašli da vide i pozdrave delegaciju. Policajac se bukvalno drao na ljude da uđu u kuće…

Za kineskog predsednika Si Đinpinga priprema se specijalna hrana, a tokom pripreme niko ne sme da bude u kuhinji osim glavnog kuvara, saznaje „Blic“. Četvorica kineskih specijalaca ne dozvoljavaju da tokom pripremanja hrane uđe bilo ko. Kineski predsednik nije zahtevan kada je reč o meniju. Kuvar, koji inače radi u kineskoj ambasadi, priprema mu tradiocionalna kineska jela.

(Dnevne.rs /Izvor: Ž. Jevtić, Blic)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*