Ruski naučnici prave pilulu koja će omogućiti ljudima život od 120 godina!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
starac
MOSKVA – Ono što je do nedavno bilo poput scenarija naučnofantastičnog filma, moglo bi da postane stvarnost.

Ruski naučnici vrše završno ispitivanje pilule koja bi mogla da zaustavi proces starenja. Oni se nadaju da će tableta, koja je ispitivana na miševima, ribama i psima, omogućiti ljudima da žive najmanje 120 godina.

Naučnici sa Moskovskog državnog univerziteta tvrde da će pilula delovati na mitohondriju, deo ćelije koji se smatra okidačem za starenje.

– Mitohondrija je glavni uzročnik srčanog udara, a povezana je i sa Alchajmerovom i Parkinsonovom bolešću- rekao je doktor Maksim Skulačev.

On je dodao da je proizvodnja pilula tehnički moguća, i da će njena primena posebno biti značajna u Istočnoj Africi, gde je stopa smrtnosti velika.

Ruski naučnik je objasnio da će pilula srečiti i mnoge druge bolesti, koji se povezuju sa starim životnim dobom. Međutim, životni vek od 120 godina doneće i neke nove bolesti.

Pilula ipak nije svemoguća, ljudi jednostavno ne mogu da žive 800 godina, ali ni 120 godina nije loš broj.

(Dnevne.rs /žena)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • mučenik

    Pa zar da se mučim još triput ovoliko, hvala mnogoje…

  • Rade Zdravko Vucetic

    EH i ti naučnici, pošto poto rešili da mi skrate život…KRR