POČINJETE sa HRONO ishranom? PREPORUČUJEMO da probate Mimin hleb, pravi se za MANJE od 5 minuta (RECEPT) (UPUTSTVO)

mimin
Ako ste rešili da danas počnete sa hrono ishranom, mi vam preporučujemo da probate da napravite Mimin hleb. Pravi se za manje od 5 minuta

SASTOJCI

  • 180 gr lana
  • 8 kašika raženih mekinja
  • 200 gr raženog brašna
  • 200 gr heljdinog brašna
  • 200 gr ovsenog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 ipo kašičica sode bikarbone
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 800 ml vode (može topla voda, može kisela)
  • semenke golice, lana, kima i suncokreta (po izboru)

UPUTSTVO

Samleti lan u mlinu za kafu kao i ražene mekinje. Ovome dodati brašno kao i sodu bikarbonu, so, semenke a zatim dodati i tečne sastojke, vodu, ulje i limunov sok. Sve pomešati i presuti u pleh.

Pleh prekriti alu folijom i staviti u hladnu rernu. Uključiti na 250 stepeni a kada se rerna ugreje smanjiti na 220 i peći oko 60 minuta.

Pošto je meni hleb malo veći pa treba duže i da se peče. Posle sat vremena, skinuti foliju. Vratiti u rernu, smanjiti na 150 stepeni i peći još sat vremena. Ovaj drugi deo je bitan da se hleb zapravo suši, da unutra ne bi bio gnjecav.  Ako se i desi da ostane malo mokar, kada se iseče može se tostirati u tosteru.

(Dnevne.rs /hronohrana.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*