POČINJETE sa HRONO ishranom? PREPORUČUJEMO da probate Mimin hleb, pravi se za MANJE od 5 minuta (RECEPT) (UPUTSTVO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
mimin
Ako ste rešili da danas počnete sa hrono ishranom, mi vam preporučujemo da probate da napravite Mimin hleb. Pravi se za manje od 5 minuta

SASTOJCI

  • 180 gr lana
  • 8 kašika raženih mekinja
  • 200 gr raženog brašna
  • 200 gr heljdinog brašna
  • 200 gr ovsenog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 ipo kašičica sode bikarbone
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 800 ml vode (može topla voda, može kisela)
  • semenke golice, lana, kima i suncokreta (po izboru)

UPUTSTVO

Samleti lan u mlinu za kafu kao i ražene mekinje. Ovome dodati brašno kao i sodu bikarbonu, so, semenke a zatim dodati i tečne sastojke, vodu, ulje i limunov sok. Sve pomešati i presuti u pleh.

Pleh prekriti alu folijom i staviti u hladnu rernu. Uključiti na 250 stepeni a kada se rerna ugreje smanjiti na 220 i peći oko 60 minuta.

Pošto je meni hleb malo veći pa treba duže i da se peče. Posle sat vremena, skinuti foliju. Vratiti u rernu, smanjiti na 150 stepeni i peći još sat vremena. Ovaj drugi deo je bitan da se hleb zapravo suši, da unutra ne bi bio gnjecav.  Ako se i desi da ostane malo mokar, kada se iseče može se tostirati u tosteru.

(Dnevne.rs /hronohrana.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone