PISMO JEDNOG AMERIKANCA ĆE SVE SRBE UČINITI PONOSNIMA!

zastave
Foto: Tanjug /inserbia.info
Dirljivo je kad stranac toliko voli vašu zemlju

Jedan Amerikanac, očigledno veliki zaljubljenik u našu državu i njene blagodeti, napisao je na drustvenoj mreži Redit dirljivu poruku, tačnije hvalospev o svojim doživaljajima Srbije

Tekst prenosimo u celosti:

“Pre četiri godine prvi put sam bio u Beogradu i oduševio me je. Od tada sam čak 18 puta bio u Srbiji, kod prijatelja. Imao sam zadovoljstvo da posetim Beograd, Novi Sad, Niš i da se vozim kroz prirodu.

 

[adsenseyu4]

Sada imam jako bliskog prijatelja u Srbiji, čija me je porodica maltene usvojila. Moje prijatelje i mene tretiraju kao kraljeve svaki put kad im dođemo u goste. Čak su nam dali i srpska imena.

Ja volim vašu zemlju, vaše ljude, vašu hranu, volim vaše piće pa čak i vašu šašavu muziku. Od kafana i splavova do skromnih kafića i mirnih zaseoka i prirode. Sve volim. Čak sam dosta čitao i o vašoj istoriji, novijoj i dalekoj.

Na putovanju vazom iz Budimpešte do Sofije moji prijatelji i ja smo čak morali da stanemo u Beograd, na 12 sati, da bismo jeli u našem omiljenom restoranu, Lokiju, i za večeru i za doručak. I kada je moj najbolji prijatelj i brat došao da me poseti dok sam živeo u Budimpešti, morao sam da ih odvedem do Srbije. Odmah su se zaljubili, kao i ja.

Putovao sam po celom Balkanu, ali ni jedna zemlja mi nije toliko dotakla srce kao Srbija. Želim da se zahvalim svim Srbima koji su mene i moje prijatelje Amerikance ugostili sa toliko ljubavi.

Apsolutno obožavam vašu zemlju i uvek sam srećan kada se u nju vraćam. U međuvremenu, idem da tražim mesto gde ima dobrih ćevapčića u mestu gde sada živim. Poželite mi sreću.”

(Dnevne.rs/izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*