OVAJ TRIK KORISTE I MARKETI: Sačuvajte hranu od kvarenja!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

potrosac

Na ovaj način uštedećete novac i više nikada nećete bacati hranu jer joj je prošao rok.

U pitanju je toliko jednostavan ali i smešan trik, piše Hafington post. Reč je o „Fifo“ metodi koja se koristi u računovodstvu ali i u prodavnici.

Kada u radnju stigne, na primer, sveže mleko, radnici starije proizvode stavljaju na prvo mesto na rafu, dok sveže namirnice ređaju iza.

Na taj način osiguravaju da mušterije prvo kupe starije namirnice, pre nego što se one pokvare zbog čega moraju da ih bace.

„Fifo“ je jednostavan, ali efikasan način. To bi trebalo da uradite i u vašem frižideru.

Postavite starije namirnice ispred, dok nove i sveže ređajte u zadnji deo frižidera. Na ovaj način prvo ćete upotrebiti namirnice koje ste kupili prošle nedelje i na taj način iskoristićete ih pre nego što im istekne rok.

Zato počnite još danas sa ovim i ubrzo ćete videti razliku.

(Dnevno.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone