OBAVEŠTENJE: Ako imate ove filmove na VHS kasetama, znajte da ste bogati! (FOTO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
kaseta
Foto: Dnevne.rs /pixabay
Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari. S obzirom na to da su sve ređe, raste im i cena pa nije retko da su oko 500 dolara.

VHS kasete za mnoge od nas već su zaboravljena prošlost, ali to su donedavno bile i gramofonske ploče koje u poslednje vreme doživljavaju veliki povratak i čije cene nezaustavljivo rastu, pogotovo kad je reč o raritetima.

Čini se da se slična stvar događa i s nekim VHS kasetama. Puno pre streaming servisa poput Pickboxa i Netflixa, Blu-Raya i DVD, video rekorderi i VHS kasete bili su broj 1 kad je reč o gledanju filmova i ostalih sadržaja.

JEZIVA NESREĆA: 2 mladića poginula, majka i beba teško povređene! Od jačine udara automobil završio na KROVU KAMIONA! (INFO)

Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari, ali i univerzitetska biblioteka na američkom Jejlu koja od 2015. nudi 3000 VHS naslova pojašnjavajući da imaju istorijsku i kulturnu vrednost. Pitate li se kakva im je novčana vrednost, a odgovor se može naći i na eBayu.

Donosimo vam VHS filmove na kojima, ako ih još čuvate, možete najviše zaraditi. Stoga, pre nego kasete bacite u smeće, proverite:

Noć veštica (1978)
Jedna originalna kopija Carpenterova klasika 2013. godine prodata je za skoro 13.000 dolara na eBay aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cena mu je oko 300 dolara.

1 noc vestica

Tales from the Quadead Zone (1987)

Smatra se Svetim gralom za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cenu od 1.000 dolara. S obzirom na to da je reč o vrlo retkom VHS, njegova vrednost sa godinama raste pa se sada procenjuje na 2.000 dolara.

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na eBay aukciji uspela je postigne cenu od 300 dolara. Trenutno je u ponudi još jedna kopija po ceni od 75 dolara.

2 teksaski masakr motornom testerom
Ratovi zvezda epizoda IV: Nova nada (1977)
Pre nekoliko meseci navodno vrlo retka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodana je za 110 dolara.

IGRALA NA SVADBI, PA IZNENADNO PALA MRTVA: Kada su je dovezli u MRTVAČNICU svi su bili iznenađeni prizorom koji su ugledali!

4 ratovi zvezda nova nada
Lepotica i zver (1992)

Diznijev animirani klasik takođe je na velikoj ceni. Na eBayu se VHS verzija iz 1992. godine prodata je za oko 500 dolara.

HOROSKOP ZA SUTRA (1. oktobar 2017): Bik ima udvarače, Blizanci se opuštaju, Lav uživa, Devica u poslu, Vaga u ljubavi sa Škorpijom (ASTROLOGIJA)

5 lepotica i zver
Jurassic park i E.T.
Spilbergov kultni film o dinosaurusima iz 1993. godine na eBayu se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj ceni prodaje se i VHS „E.T.“, kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.

6 jurasick park

(Dnevne.rs /Izvor: 24sata.hr)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*