NOVAK NAŠAO SPAS U HILANDARU: Iguman Gerasim o Đokovićevom životu

Đoković
Foto: prinscreen/instagram
Uz Božju pomoć i sopstveni rad Novak Đoković može opet da bude najbolji na svetu, kaže za KURIR monah Gerasim iz manastira Đurđevi stupovi!

Novak Đoković nije zaboravio na pravoslavlje i veru svojih otaca, kaže za Kurir otac Gerasim iz manastira Đurđevi stupovi u Rasu povodom sve češćih priča da je najbolji srpski teniser zapao u kandže sekti.

Nole je poslednjih meseci glavna tema svetskih i domaćih medija zbog fizičkog izgleda, koji očito utiče i na njegove rezultate. Razne priče pratile su fotografije na kojima se Đokoviću oslikavaju rebra, od toga da je vidno smršao zbog promene ishrane do toga da je postao član orijentalne sekte.

 

[adsenseyu4]

Patriota

Otac Gerasim za naš list kaže da sve te priče nemaju veze sa istinom i služe samo da naškode Đokoviću, čoveku kojim bi srpski narod trebalo da se ponosi.

– Novak je čestiti Srbin i pravoslavac. Godinama već u svetu prezentuje srpski narod i državu na pravi način. Pravi je primer za mlade, naša buduća pokolenja. I Novak je čovek. Normalno je da u njegovoj karijeri bude uspona i padova. Opet, uz njegov trud i rad, kao i uz Božju pomoć, siguran sam da opet može da se vrati na stare staze slave – istakao je otac Gerasim.

Izmišljene priče

Novaku se zamera što se isključivo hrani veganski, a razlog loših rezultata mnogi vide i u tome što uvažava učenje duhovnog gurua Pepea Imaza.

– Nisam kompetentan da o tome sudim. Znam samo da ima mnogo izmišljenih i preuveličanih stvari o Novaku. Trudi se da živi pravoslavnim načinom života koliko mu to karijera dozvoljava. U njemu je duh pravoslavlja, jer stalno pomaže bolesnoj i siromašnoj deci. Novak je uvek vedrog duha i pozitivan.

Otac Gerasim otkriva da je Novak Đoković pre nekoliko godina posetio manastir Hilandar na Svetoj gori.

– Bilo je to pred njegov uspon. Koliko sam čuo, bio je oko nedelju dana u Hilandaru. Tu se duhovno preporodio i krenuo ka uspesima. Posle toga je počeo da osvaja najprestižnije turnire na svetu. U Hilandaru je i dobio krst koji nosi. Uz pomoć Boga vratiće se na tron – zaključio je otac Gerasim.

 

[adsenseyu1]

Uskoro će zapevati
Snimaće spot „Za Stupove“

Bratstvo manastira Đurđevi stupovi svake godine muzički obradi makar po jednu pravoslavnu pesmu s poznatim ličnostima. Novak, kao i većina srpskih sportista, učestvuje u obnovi ove srpske svetinje, zadužbine velikog župana Stefana Nemanje.

– Novak je najavio da će nas posetiti kada mu obaveze to budu dozvolile. Naš plan je da ga zamolimo da učestvuje u jednom našem spotu jer voli da peva – otkrio je otac Gerasim.

Prvi susret za pamćenje
Primer mladima

Otac Gerasim kaže da je Novak istinski pravoslavac.

– Moj prvi susret s Novakom bio je za pamćenje. Upoznali smo se na Dejvis kup meču u Beogradu, u martu prošle godine protiv Kazahstana. Bio je okružen velikim brojem dece, svi oni su uzvikivali njegovo ime i hteli da se slikaju s njim. Bez obzira na obaveze i iscrpljujuće mečeve, za svakog je pronašao vreme. To pokazuje kakav je Novak kao čovek.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor:Fonet,AP)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*