NASLEDIO STARU KUĆU OD ROĐAKA: Nije verovao svojim očima, kada je ušao u nju

stara
Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay
Francuz koji je dobio u nasledstvo kuću od pokojnih rođaka otkrio je neverovatnu riznicu zlatnih poluga i novčića vrednih nekoliko miliona evra. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod nameštaja i u kupatilu

– Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dve zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspeo videti – rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrđujući saznanja La depeš novina.

Firfort, koji je u kući bio da proceni vrednost nameštaja za novog vlasnika, izjavio je da je plen pronađen u kući vredan 3.5 miliona evra.

[adsenseyu5]

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik, koji je želeo da njegov identitet i srodstvo sa prethodnim vlasnicima ostanu tajna, pokušavao da pomeri nameštaj i kada je naleteo prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada nameštaja.

Zatim je sledila boca viskija takođe puna novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do džek-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki.

PRAVOJ DAMI OVO JE ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo proste, nekulturne i površne žene

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine a svi sertifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Zlato je već rasprodato kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema sa plaćanjem poreza.

CRNI OBLACI IDU KA SRBIJI: Evo kada počinje kiša u Beogradu, Nišu, u Vojvodini, a gde će pasti i SNEG (PROGNOZA PO SATIMA)

Pored toga što je dužan da plati 45% poreza za nasledstvo, moraće da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor:Gotivacija.com)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*