HRONO ISHRANA: Imamo za vas četiri fenomenalna slatkiša! (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
hrono
Ana Ćubela
 Na domaćem sajtu koji je posvećen hrono ishrani možete da nađete najlepše recepte. Danas spremamo slatkiše!

NEĆETE VEROVATI: Umesila je hleb, a kada ga je presekla, svi prisutni su bili u šoku (RECEPT) (VIDEO)

HRONO REFORMA

Jelena Falatov Martinčević

Pripremite je gotovo isto kao standardnu reformu, samo što ćete umesto šećera staviti steviju, a od jaja koristiti samo belanca.

Umutite sneg od belanaca sa 150 g fino mlevenih badema, koje ste prethdno prepekli na oko 200 stepeni. Napravite fil bez žumanaca, od 175 g putera i 200 g čokolade, premažite kore, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite u frižider da se stegne.

HRONO RAFAELO KOCKE

Tatjana Marovski

SASTOJCI POTREBNI ZA KORU:

8 belanaca, 4 kašike agavinog sirupa (ili se odlučite za neki drugi zaslađivač, u originalu je mera 8 kašika šećera), 80 g mekog speltinog brašna, 100 g kokosovog brašna, 1dl vrelog kokosovog (ili nekog drugog) mleka.

PRIPREMA:

Umutite 8 belanaca, zatim dodajte agavin sirup i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije čvrst šam. Dodajte speltu pomešanu sa praškom za pecivo i kokosovo brašno. Lagano umešajte varjačom, dok se sve lepo ne sjedini. Izručite u neku srednju tepsiju (obloženu pek papirom), ne ni onu malu za đuveč, a ni u najveću. Prethodno rernu zagrejati na 200 stepeni i čim stavite patišpanj unutra odmah smanjiti na 180. Peći 10-15 minuta, kora mora da ostane svetla, ne sme jako da potamni. Kad je gotova ostaviti je da se prohladi, sklonite pek papir, koru vratite u tepsiju, te je preliti decilitrom vrelog kokosovog mleka.

SASTOJCI POTREBNI ZA FIL:

8 žumanaca, 7-8 kašika agavinog sirupa, 8 kašika mekog speltinog brašna, strugana šipka vanile, 200 g putera, 2dl slatke pavlake, 1 l kokosovog (ili nekog drugog) mleka, 100 g kokosovog brašna (od te količine oko 30 g ostaviti za posipanje).

PRIPREMA:

Od 1l litre kokosovog mleka izdvojite 1dl, a 9dl stavite da se kuva. Žumanca dobro umutiti sa agavinim sirupom i vanilom, dodajte 8 kašika brašna i onaj 1 dl mleka i promešajte. Kad mleko provri, polako sipajte smesu u mleko uz stalno mešanje, te kuvajte nekoliko minuta. Sklonite da se prohladi. U hladni fil dodajte dobro umućen puter, pa još malo mutite, a zatim varjačom umešajte i dobro umućenu slatku pavlaku. Na kraju umešajte i 70 g kokosa. Preko patišpanja premažite fil, gore pospite kokosom, a kao dekoraciju možete koristiti i komadiće lešnika.

ČOKOLADNA TORTA

Ana Ćubela

SASTOJCI POTREBNI ZA PATIŠPANJ:

125g putera, 3 kisela mleka, 8 kasika agavinog sirupa, 300 g integralnog speltinog brašna, 2 kašičice sode bikarbone, 50 g rendane crne čokolade (70% kakaoa), 2 kašike kakaoa, sok od 2 pomorandže ( da se natopi kad je kora gotova).

PRIPREMA:

Prvo umutite mokre sastojke, a zatim u njih dodajte već pomešane suve sastojke. Smesu stavite u kalup obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite iz koru iz rerne i prelijte je sokom od pomorandže. A zatim se zalijte glazurom.

SASTOJCI POTREBNI ZA GLAZURU:

150 g crne cokolade, 3 kašike agavinog sirupa, 125 g putera, 100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Rastopite puter i čokoladu, a zatim se u njih dodajte mlaku pavlaku, ne treba da bude hladna iz frižidera. A onda umešajte i sirup od agave. Tortu prelijte glazurom i ostavite u frižider da se hladi, barem nekoliko sati, a najbolje preko noći. Što duže stoji sve je ukusnija.

HRONO ČIZKEJK

Kuvam po kućama

SASTOJCI:

½ kutije smrznutih malina, 2 kašike želatina, ½ pavlake za šlag i 1/3 pakovanja maskarpone sira, 80 g mekinja, 40 g putera, stevija po ukusu.

PRIPREMA:

Smrznute maline prokuvajte par minuta, pa protisnite kroz sitan đevđir.Dobijenu pastu vratiti u šerpu da se još malo prokuva, zatim dodati želatin koji ste prethodno potopili u hladnoj vodi i ostavili da nabubri.  Kada se crveni fil ukuva, sklonite ga sa ringle i ostavite da se prohladi, ali ne i da se previše učvrsti.

Od mekinja i putera formirajte koru koju ćete oblikovati u modli. Prelijte je belim filom koji ste napravili od pavlake i maskarpone sira i kada se dovoljno ohladi, prelijte crvenim želeom. Ostavite u frižider da se dobro ohladi.

(Dnevne.rs /Izvor: Sanja Jakšić, zena.blic.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone