HRONO ISHRANA: Imamo za vas četiri fenomenalna slatkiša! (RECEPT)

hrono
Ana Ćubela
 Na domaćem sajtu koji je posvećen hrono ishrani možete da nađete najlepše recepte. Danas spremamo slatkiše!

NEĆETE VEROVATI: Umesila je hleb, a kada ga je presekla, svi prisutni su bili u šoku (RECEPT) (VIDEO)

HRONO REFORMA

Jelena Falatov Martinčević

Pripremite je gotovo isto kao standardnu reformu, samo što ćete umesto šećera staviti steviju, a od jaja koristiti samo belanca.

Umutite sneg od belanaca sa 150 g fino mlevenih badema, koje ste prethdno prepekli na oko 200 stepeni. Napravite fil bez žumanaca, od 175 g putera i 200 g čokolade, premažite kore, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite u frižider da se stegne.

HRONO RAFAELO KOCKE

Tatjana Marovski

SASTOJCI POTREBNI ZA KORU:

8 belanaca, 4 kašike agavinog sirupa (ili se odlučite za neki drugi zaslađivač, u originalu je mera 8 kašika šećera), 80 g mekog speltinog brašna, 100 g kokosovog brašna, 1dl vrelog kokosovog (ili nekog drugog) mleka.

PRIPREMA:

Umutite 8 belanaca, zatim dodajte agavin sirup i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije čvrst šam. Dodajte speltu pomešanu sa praškom za pecivo i kokosovo brašno. Lagano umešajte varjačom, dok se sve lepo ne sjedini. Izručite u neku srednju tepsiju (obloženu pek papirom), ne ni onu malu za đuveč, a ni u najveću. Prethodno rernu zagrejati na 200 stepeni i čim stavite patišpanj unutra odmah smanjiti na 180. Peći 10-15 minuta, kora mora da ostane svetla, ne sme jako da potamni. Kad je gotova ostaviti je da se prohladi, sklonite pek papir, koru vratite u tepsiju, te je preliti decilitrom vrelog kokosovog mleka.

SASTOJCI POTREBNI ZA FIL:

8 žumanaca, 7-8 kašika agavinog sirupa, 8 kašika mekog speltinog brašna, strugana šipka vanile, 200 g putera, 2dl slatke pavlake, 1 l kokosovog (ili nekog drugog) mleka, 100 g kokosovog brašna (od te količine oko 30 g ostaviti za posipanje).

PRIPREMA:

Od 1l litre kokosovog mleka izdvojite 1dl, a 9dl stavite da se kuva. Žumanca dobro umutiti sa agavinim sirupom i vanilom, dodajte 8 kašika brašna i onaj 1 dl mleka i promešajte. Kad mleko provri, polako sipajte smesu u mleko uz stalno mešanje, te kuvajte nekoliko minuta. Sklonite da se prohladi. U hladni fil dodajte dobro umućen puter, pa još malo mutite, a zatim varjačom umešajte i dobro umućenu slatku pavlaku. Na kraju umešajte i 70 g kokosa. Preko patišpanja premažite fil, gore pospite kokosom, a kao dekoraciju možete koristiti i komadiće lešnika.

ČOKOLADNA TORTA

Ana Ćubela

SASTOJCI POTREBNI ZA PATIŠPANJ:

125g putera, 3 kisela mleka, 8 kasika agavinog sirupa, 300 g integralnog speltinog brašna, 2 kašičice sode bikarbone, 50 g rendane crne čokolade (70% kakaoa), 2 kašike kakaoa, sok od 2 pomorandže ( da se natopi kad je kora gotova).

PRIPREMA:

Prvo umutite mokre sastojke, a zatim u njih dodajte već pomešane suve sastojke. Smesu stavite u kalup obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite iz koru iz rerne i prelijte je sokom od pomorandže. A zatim se zalijte glazurom.

SASTOJCI POTREBNI ZA GLAZURU:

150 g crne cokolade, 3 kašike agavinog sirupa, 125 g putera, 100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Rastopite puter i čokoladu, a zatim se u njih dodajte mlaku pavlaku, ne treba da bude hladna iz frižidera. A onda umešajte i sirup od agave. Tortu prelijte glazurom i ostavite u frižider da se hladi, barem nekoliko sati, a najbolje preko noći. Što duže stoji sve je ukusnija.

HRONO ČIZKEJK

Kuvam po kućama

SASTOJCI:

½ kutije smrznutih malina, 2 kašike želatina, ½ pavlake za šlag i 1/3 pakovanja maskarpone sira, 80 g mekinja, 40 g putera, stevija po ukusu.

PRIPREMA:

Smrznute maline prokuvajte par minuta, pa protisnite kroz sitan đevđir.Dobijenu pastu vratiti u šerpu da se još malo prokuva, zatim dodati želatin koji ste prethodno potopili u hladnoj vodi i ostavili da nabubri.  Kada se crveni fil ukuva, sklonite ga sa ringle i ostavite da se prohladi, ali ne i da se previše učvrsti.

Od mekinja i putera formirajte koru koju ćete oblikovati u modli. Prelijte je belim filom koji ste napravili od pavlake i maskarpone sira i kada se dovoljno ohladi, prelijte crvenim želeom. Ostavite u frižider da se dobro ohladi.

(Dnevne.rs /Izvor: Sanja Jakšić, zena.blic.rs)

1 Comment on HRONO ISHRANA: Imamo za vas četiri fenomenalna slatkiša! (RECEPT)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*