Evo zbog čega NIKAKO NE TREBA bacati ljuske od jaja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Poznato je da su jaja hranljiva, puna vitamina A i B12, minerala, kalcijuma i cinka. Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne koristimo.

Da li ste znali da kalcijum čini oko 90 odsto sastava ljuske od jaja?

Odličan je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli između 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 mg kalcijuma, a odličan izvor je upravo ljuska od jaja.

Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta, kako biste pobili sve bakterije.

Ako i dalje niste sigurni da li su potpuno očišćene, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija. Kada to uradite, sameljite ih u fini prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu.

Nakon toga, dodajte u jelo po izboru – samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.

(Dnevne.rs/Dnevno.rs /Izvor:Radio Sarajevo)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone