Drevni arapski horoskop: Prvo morate da saberete bodove tako što ćete da odgovorite na 3 pitanja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
oruzje
Arapi, kao drevni ratnici, veruju da svaki čovek ima osobine nekog oružja

Arapski drevni horoskop nije toliko poznat na Zapadu, ali je vrlo interesantan! Nastao je još u davnim vremenima, rasprostranjen je u arapskim zemljama, a u Evropu je stigao negde oko 15. veka.

Arapi, kao drevni ratnici, veruju da svaki čovek ima osobine nekog oružja. Analiza se bazira na ratničkom duhu, mudrosti, odbrani, ravnoteži, fatalizmu i evoluciji. Dotiče se glavnih osobina čoveka, ljubavi, dobrih i loših stranai slaganja s drugima.

Prvo morate da saberete bodove tako što ćete da odgovorite na 3 pitanja:

1. Datum vašeg rođenja je:

Između 23. avgusta i 22. septembra – 1 bod

Između 21. marta i 20. aprila – 2 boda

Između 21. juna i 22. jula – 3 boda

Između 23. oktobra i 21. novembra – 4 boda

Između 21. maja i 20. juna – 5 bodova

Između 21. aprila i 20. maja – 6 bodova

Između 20. februara i 20. marta – 7 bodova

Između 23. septembra i 22. oktobra – 8 bodova

Između 23. jula i 22. avgusta – 9 bodova

Između 29. decembra i 20. januara – 10 bodova

Između 21. januara i 19. februara – 11 bodova

Između 22. novembra i 21. decembra – 12 bodova

2. U trenutku vašeg rođenja, vaše rodno mesto je otprilike imalo:

Manje od 500 stanovnika – 1 bod

Između 500 i 2.000 stanovnika – 2 boda

Od 2.000 do 5.000 stanovnika – 3 boda

Od 5.000 do 15.000 stanovnika – 4 boda

Od 15.000 do 50.000 stanovnika – 5 bodova

Od 50.000 do 100.000 stanovnika – 6 bodova

Od 100.000 do 200.000 stanovnika – 7 bodova

Od 200.000 do 350.000 stanovnika – 8 bodova

Od 350.000 do 500.000 stanovnika – 9 bodova

Od 500.000 do 600.000 stanovnika – 10 bodova

Od 600.000 do 700.000 stanovnika – 11 bodova

Preko 700.000 stanovnika – 12 bodova

3. Kada ste se rodili, vaši roditelji su bili (uzima se zanimanje oca):

Bez zanimanja, sezonski radnici, nezaposleni – 1 bod

Nekvalifikovani radnici, zemljoradnici – 2 boda

Kvalifikovani radnici, trgovci, zanatlije, srednje medicinsko osoblje – 3 boda

Prosvetni radnici, lekari i vaspitači – 4 boda

Vojna lica, vojni službenici – 5 bodova

Administrativni službenici svih vrsta – 6 bodova

Novinari, pisci, pesnici – 7 bodova

Niži rukovodioci u bankama, privredi, trgovini, prometu – 8 bodova

Političari, diplomate, advokati, sudije, arhitekte, inženjeri – 9 bodova

Umetnici, slikari, glumci, vajari, primenjeni umetnici – 10 bodova

Visoki rukovodioci, direktori poduzeća – 11 bodova

Poznate ličnosti: nauka, politika, umetnost, sport, estrada – 12 bodova

Sabiranje bodova

Saberite brojeve i podelite dobijeni broj s brojem tri, pa ćete da dobijete broj pod kojim je vaše oružje.

Recimo: rođeni ste 28. jula (9 bodova), u mestu koje je imalo od 50 do 100.000 stanovnika (6 bodova), a otac vam je bio niži rukovodilac (8 bodova). Znači, kad saberete 9 + 6 + 8 = 23!

U slučaju da broj koji dobijete, kao u ovom slučaju, nije deljiv sa 3, tada ćete da odaberete najbliži broj koji je deljiv s tri, u ovom slučaju je to 24. Tako na kraju dobijamo broj 8.

Sada izračunajte svoj broj i pogledajte koje oružje vas karakteriše. Oružja su:

1) Nož

2) Kama (ravni bodež)

3) Perorez (rasklopni džepni nož)

4) Arapski mač

5) Buzdovan

6) Topuz

7) Sekira

8) Lanac

9) Sablja

10) Koplje

11) Praćka

12) Strela

A objašnjenja pročitajte u nastavku.

Nakon što ste izračunali koje ste oružje prema arapskom horoskopu prateći OVA UPUTSTVA, sada pročitajtetumačenje:

1) Nož

Drevno oružje i oruđe koje se od davnina koristi u različite svrhe: od napada i odbrane, do svakodnevne upotrebe u kuhinji.

Osoba rođena u ovom znaku je nepredvidiva, ćudljiva, često pomalo lena, divlja, nezavisna, ravnodušna prema disciplini i vezama koje mnogo obećavaju, voli da dominira i da odlučuje sama. Sigurna je u sebe i svoju pamet, ne prihvata konvencionalnosti i pravila u ponašanju. Mišljenja drugih je ostavljaju ravnodušnom.

U ljubavi ne prihvata kompromise, sklona je scenama, jer često ima slabe nerve. Važno je da nađe osobu koja sve to podnosi, pa će doći do sloge. Slaže se samo s osobama u znakovima: topuz, lanac, strela i praćka. Sa ostalima se ne slaže dobro, a naročito loše veze ima sa rođenima u znaku peroreza, arapskog mača i sablje.

2) Kama – ravni bodež

Staro, vrlo surovo oružje slično jataganu, ali ravne oštrice.

Osoba rođena u ovom znaku je ponosna i verna. Iako ponekad zna burno da reaguje, u suštini je simpatična. Često je omiljena u društvu. Obdarena je velikom vitalnošću, odličnim zdravljem i neuništivom energijom. Vrlo je hrabra i odlično se snalazi u opasnim situacijama i provokacijama.

U ljubavi je romantična, zna i želi mnogo da pruži. Ali, nikada ne podnosi neveru i ako joj to voljena osoba učini, njihovoj vezi je kraj, bez obzira koliko nevolje to može da joj donese. Dobro se slaže sa rođenima u znaku lanca, luka i strele, topuza i koplja.

Koja ste životinja prema keltskom horoskopu: Labud je oličenje strasti, a Leptir izuzetno društven!

3) Perorez – rasklopni džepni nož

Još jedno kućno oruđe koje može da bude vrlo opasno ako je u ruci lošeg čoveka.

Osoba rođena u ovom znaku je disciplinovana, veliki je radnik i dugo razmišlja pre nego što se za nešto odluči. Ne voli nagle promene, ima svoje ustaljene navike kojih se teško odriče, a kada je na to prisiljena vrlo joj teško pada. Ima svoj ​​stil života, urednost, pedanterija, zdrav život i naklonost ka sportu, koga se ne odriče ni u braku, pa je često smatraju egoistom. To je pogrešno, jer ona nije egoista, već samo voli svoje navike.

U ljubavi je verna, solidna i ne zahteva mnogo. Ali, ako nađe osobu koja joj je potpuno suprotna što se navika tiče, dolazi do užasnog nesklada. Zbog toga mora pažljivo da odabere partnera. Dobro se slaže sa: kopljem, praćkom i strelom, a loše sa sabljom, mačem i lancem.

4) Arapski mač

Ovo je opasno staro oružje za napad, ali i za odbranu.

Osoba rođena u ovom znaku je avanturističkog duha, agresivna, nervozna, često i pomalo surova, voli rizik i pustolovinu. Ima neki svoj ​​moral i norme kojih se pridržava, a mišljenje drugih je ne zanima. Kada nešto želi da postigne, ona je i beskrupulozna, za nju često važi „Cilj opravdava sredstvo“.

U ljubavi zna šta hoće i koga hoće. A kada nekoga odabere, sigurno će da bude s njim, ma kako to nemoguće izgledalo. Ljubav je menja, s voljenom osobom je nežna, spremna na žrtve i sve joj dopušta. Ali, da bi tako bilo, ta osoba mora da je rođena u nekom od sledećih znakova: strela, buzdovan, topuz, praćka. Nikakve sloge nema s nožem, perorezom i lancem.

Horoskop starih Egipćana: Koji duh vlada vašim karakterom?

5) Buzdovan

Srednjevekovno oružje, koje se danas može videti samo u muzejima.

Osoba rođena u ovom znaku dobro se snalazi u svakoj situaciji, zna da zapoveda, ali i da prihvata tuđe zapovesti, dobar je prijatelj i osoba na koju može da se računa u neprilikama. Radoznala je i hrabra, voli putovanja i iznenadne neobične doživljaje.

U ljubavi je nestalna, voli flertove, ne voli da se vezuje i sve njene veze su površne. Više ceni prijateljstvo nego ljubav. Dobro se slaže sa svim znakovima, osim strele, praćke i topuza.

6) Topuz

Ovo je takođe srednjevekovno oružje, ali se ono teško može danas naći i u muzejima.

Osoba rođena u ovom znaku je sva u skrivenim vrlinama, koje je teško odmah primetiti. Može da deluje da je lenja, a u stvari je vrlo metodična u poslu i ono čega se prihvati ne radi površno. Vrlo je mudra i njena inteligencija je mirna. Ćutljiva je, pa zbog toga deluje usporeno, a vrlo je efikasna kada se nečega prihvati.

U ljubavi je idealan partner, jer ne zahteva mnogo i voli staložen porodični život. Ne voli svađe i scene, voli prirodu i šetnje, romantične situacije. Dobro se slaže sa svima, ali malo teže s lancem, praćkom i buzdovanom.

7) Sekira

Nezamenjiva je kao oruđe, a neprihvatljiva kao oružje.

Osoba rođena u ovom znaku ima ogromnu žeđ za znanjem i gvozdenu volju. Oni koji se posvete istraživačkim poduhvatima bilo koje vrste, postižu fantastične uspehe u svojoj struci. Hrabri i ambiciozni ne znaju za prepreke. Međutim, kao ljudi su vrlo mirni, to su idealisti koji sanjaju o svetu bez ratova i žele jednakost među ljudima.

U ljubavi pruža, ali i traži jednostavnost, sitne pažnje i nežnosti. To može da nađe samo sa rođenima u znaku lanca i praćke. Vrlo loše veze su s nožem, sabljom i arapskim mačem.

8) Lanac

Srednjevekovno oružje, korišćeno u ređim prilikama.

Osoba rođena u ovom znaku je efikasni diplomata, koji voli blagostanje, lepe stvari, poznate osobe i talentovani je ljubavnik. Osoba ovog znaka zna da zavede ljude i da ih uveri u nešti, može da bude dobar vođa. Ako vidite nekog muškarca da pravi sto gluposti zbog neke žene, znajte da je u devedeset odsto slučajeva to žena iz ovog znaka.

Veliki je diplomata i naizgled se slaže sa svima, a prikriva s kime se ne slaže. Ipak joj se ne preporučuje veza s topuzom i buzdovanom.

9) Sablja

Iako je paradno oružje, može da bude vrlo opasno.

Osoba rođena u ovom znaku je rođena da zapoveda, jer poseduje prirodni autoritet, osećanje za organizaciju i zadovoljstvo u vladavini. Snob je i voli da dominira u društvu, ne voli usamljenost, već voli bučna mesta.

U braku je dobra majka/otac. Požrtvovna je za porodicu i teži da joj pruži sve najbolje. U ljubavi voli originalnost, vatrene izjave i mnogo kavaljerstva koje zahteva, ali i pruža. Dobro se slaže sa strelom i kopljem, a loše s nožem, sekirom, buzdovanom i topuzom.

10) Koplje

Starinsko, srednjevekovno oružje koje su nosili plemići.

Osoba rođena u ovom znaku je intelektualne prirode, lucidna i fizički privlačna. Ima bogatu maštu, lepo govori, dobro se snalazi u svakoj prilici i u svakom društvu. Odličan je psiholog. Mana joj je što se oseća nadmoćno, pa mnogo traži od života i razočarava se kad ne dosegne (ne)moguće ciljeve.

U ljubavi zahteva da je obožavana, a ako nije tako, razočarava se zauvek. Ne voli flertove. Može da se dobro slaže s perorezom i kamom, a loše s praćkom. Prema ostalim znakovima je ravnodušna.

11) Praćka

Jedno od najstarijih oružja, koje danas postoji samo kao igračka.

Osoba rođena u ovom znaku je kreativni idealista, inteligentna, ali često pada u depresiju. Događa se često da sumnja u sebe i svoje snage, potrebna joj je pomoć u nevoljama iz kojih ponekad ne zna sama da se izvuče. Često je boem s raspevanom dušom, voli lutanja i ne odgovara joj sigurnost.

U ljubavi je krajnje romantična, voli strasno ali ne samo jednom, jer je zaljubljive prirode. Dobro se slaže sa strelom, arapskim mačem i sekirom, a loše sa sabljom i kopljem.

12) Strela

Nekada ubojito oružje, a danas se koristi u sportskoj disciplini.

Osoba rođena u ovom znaku ima snažno izraženu ličnost, blistav intelekt ili snažan talent, koji ide čak dogenijalnosti. Nema praktičan duh i može da se dogodi da je materijalno izrabljuju loši ljudi, a da ona to ne primećuje.

Sve ljubavne veze su joj pretežno burne, jer ljubav shvata na neki svoj ​​specifičan način. Dobro se slaže s kopljem, lancem i sekirom, a loše s nožem i perorezom.

(atma.hr)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*