DEVOJČICA NIJE MOGLA da jede i pije: Lekari su bili ZAPREPAŠĆENI kada su joj snimili stomak (VIDEO)

operacija
Foto: Printscreen/youtube
Nakon što je 15-godišnja devojčica iz indijskog Pandžabija primljena u bolnicu jer nije mogla da jede i pije, lekari su bili u šoku kada su otkrili šta je zapravo uzrok problema, piše Dejli mejl.

Posle svih pretraga i snimanja želuca uočeno je veliko klupko kose, za koju se kasnije ispostavilo da je teži čak jedan kilogram. Lekari su se momentalno odlučili za hitnu operaciju kako bi ga uklonili.

Devojčici je dijagnostifikovan redak sindrom Matovilke, nakon što je otkriveno da je tokom godine patila od trihotilomanije – neodoljive potrebe za čupanjem kose iz temena, kao i čupanjem obrva, ali i dlačica sa ostalih delova tela i trihofagije (kompulzivno jedenje kose).

Poslednjih nekoliko godina devojčica je pojela toliko kose i počela bi povraćati svaki put kad je poželela da pojede normalan obrok, piše Jutarnji list.

Ovaj sindrom je prilično redak, a u medicinskoj literaturi prijavljeno je svega 120 slučajeva i javlja se uglavnom kod mladih ljudi koji imaju problema s učenjem ili su emocionalno nestabilni, kaže Dejli mejl.

https://youtu.be/xbaVf5EHEPU

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Jutarnji , M. B.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*