DEČAK (7) ZAROBLJEN U TELU STARCA: Oči su mu uvek PUNE SUZA, ima samo jednu želju (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
dečak
Foto: printscreen/youtube
„Mohamedova priča nije samo priča o dečaku zarobljenom u telu starca već priča o imigrantima“

Sedmogodišnji Mohamed je rođen u Siriji sa teškom genetskom bolešću zbog koje izgleda kao ostareli čovek.

– Želim da budem lep kao ostala deca i da idem u školu – rekao je Mohamed i kroz suze rekao da druga deca neće da ga ostave na miru.

Nakon što je priča o njemu izašla u javnost, pojavio se Husein Manaver, budući prvi muslimanski astronaut iz Britanije, koji je poželeo da na bilo koji način pomogne malom Mohamedu.

– Čim sam ga video poželeo sam da mu budem blizak, da mu budem prijatelj na neki način. Poželeo sam da mu kažem koliko je poseban – priča Husain.

– Mohamedova priča nije samo priča o dečaku zarobljenom u telu starca već priča o imigrantima. Njegova porodica je izbegla iz Sirije u Tursku, oni nemaju pasoše i stoga ne mogu da se leče niti da saznaju od čega konkretno Mohamed boluje. Izbacili su ih iz stana jer nisu imali novca za kiriju. Jedva smo im pomogli – priča on.

Husein je uz pomoć nevladinih organizacija pokrenuo akciju sakupljanja novca za Mohameda i njegovu mnogočlanu porodicu. Pronašli su im nov dom, ali tu se, kako kažu, bitka za pomoć ovoj porodici ne zaustavlja.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone