Dame, ove greške u krevetu mogu vas koštati veze

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
par
Za dobar seks potrebna je hemija i angažman oba partnera, a žena može da „pokvari“ seks svojim pasivnim stavom, osećanjem srama i očekivanjem da on može da ti čita misli…
Sram i neugoda
Briga oko izgleda česta je među ženama svih doba, a posebno je izražena kod seksa s novim partnerom ili ukoliko se devojka malo ugojila. Izbegavanje određenih poza koje će istaći celulit, stomak ili podbradak ne samo da nema smisla, već ubija spontanost u seksu. Muškarcima je, kao i ženama, u seksu najprivlačnije samopouzdanje partnera, a u seksi scenarijima uopšte ne bi trebalo da bude mesta za bilo kakve ozbiljne misli.

 

Imate pogrešne pretpostavke
Jedna od čestih ženskih grešaka su društveni stereotipi, poput onih da je muškarac taj koji treba da inicira seks, ili pak verovanje da je muškarac uvek raspoložen za seks. Partnerku koja ne inicira seks muškarci će s vremenom početi da doživljavaju kao manje strastvenu, ali i da preispituju koliko zapravo on nju privlači, što nije temelj dobrog odnosa. Takođe, očekuje li se od njega da bude seks-mašina, umanjuju se njegova osećanja, želje i potrebe.

 

Ćutite
Muškarci u krevetu žude za tim da zadovolje ženu jednako kao i ona njih, s time da je na njima veći pritisak jer oni statistički lakše dolaze do orgazma. Partnerka koja ne želi da kaže šta joj odgovara, a šta ne, kao i da pokaže samopouzdanje u smislu da traži ono što želi, doživljava se kao „drvo“. Naravno, ne bi trebalo sve vreme da mu dajete uputstva ali povremeno stenjanje i uzvici mogu čudesno da deluju na partnera.

 

Ljutite se ako on predloži nešto novo
Seks može biti vrlo kreativan, raznolik i nepredvidljiv, ali za to je potrebno malo volje i želje za eksperimentisanjem. Žene koje odbiju svaki novi partnerov predlog polako i sigurno čine njihov seksualni život dosadnim. Pogrešne su pretpostavke žena da on predlaže novotarije jer mu je dosadašnji seks dosadan, a pokazuju nesigurnost u sebe – što opet nije nimalo seksi.

 

Pasivni ste
Insistiranje na jednoj seks-pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu dok žena ne treba puno toga da „radi“ kao i očekivanje od njega da uvek dominira stvoriće utisak nezainteresovane ljubavnice koja u seksu zapravo ne uživa. Seks treba da bude aktivnost u kojoj su svi učesnici ravnopravni i jednako aktivni, a studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena najgorom karakteristikom u seksu.

(24sata)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Brent
  2. Bernard

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*