DA, MOGUĆE JE: Evo kako napraviti picu BEZ ugljenih hidrata (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

hrana

Ukoliko nemate ideja šta biste mogli da spremite za večeru, isprobajte ovaj recept za picu bez ugljenih hidrata. Jedan od njegovih sastojaka je karfiol, koji može da posluži kao sjajna zamena za brašno, krompir i ostale namirnice koje su pune ugljenih hidrata.

SASTOJCI:

Za poglogu

2 šolje karfiola, 2 šolje sira po izboru (poželjno je sa manjim procentom masnoće), 1/2 šolje suhomesnatog po izboru, 1 jaje, 1 kašičica origana, 1 kašičica bosiljka, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica soli

Za sos

170 g sosa od paradajza, 170 ml vode, 1 kašičica usitnjenog belog luka, 1 kašičica bosiljka, 1 kašičica origana, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice crnog luka u prahu

PRIPREMA:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Karfiol skuvajte u vodi, stavite ga u blender i usitnite dok smesa ne počne da liči na pirinač. Nemojte mnogo da ga usitnite, jer nećete moći lepo da ga rasporedite. Samleveni karfiol stavite na salvetu i ostavite da se ocedi sva voda.

Kada se osuši, pomešajte ga sa jednom šoljom sira i sa jajetom. Dodajte origano, bosiljak, beli luk u prahu i so. Sve dobro promešajte i napravite podlogu za picu. U pleh za picu obavezno prvo stavite papir za pečenje, pa preko njega stavite testo od karfiola, sira i jajeta.

Testo pecite oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnobraon boju. Sastojke za sos pomešajte i sos ostavite da stoji u frižideru dok se ne ispeče testo za picu. Na ispečenu podlogu stavite sos, ostatak sira i  suhomesnato i samo kratko zapecite.

(Family.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone