ANALGETICI ODLAZE U ISTORIJU: Recept za domaći melem koji će vas osloboditi bola! (INFO)

masline
Nemojte stalno piti analgetike – pripremite domaći melem koji će vas osloboditi bola i ostalih tegoba koje uzrokuje

Alternativna medicina ima rešenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sedenja i fizičke neaktivnosti.

Umesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lek može da vam pomogne da zdrave zglobove održavateu dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otklonite mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistite 300-400 gr belog luka i sitno iseckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…), zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi.

Potrebni je da odstoji 2 nedelje, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.

Upotreba:

Ulje se utrljava na bolna mesta, na primer u donji deo leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.Terapija ovim domaćim uljem bi trebalo da traje dva meseca.

Za svaki slučaj, pre upotrebe prirodnih sredstava konsultujte se sa lekarom.

(uspesnazena)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*