ZA PAMĆENJE I PREPRIČAVANJE: Da li znate šta možete uraditi sa 100 gr guščje masti? (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
puter
Ako možete da nabavite i 100 gr guščje masti, dobićete jelo za pamćenje i prepričavanje… međutim, i maslinovo ulje daće sjajan ukus ovom pečenom krompiru!

Sastojci:

  • 1kg roze krompira
  • 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • so

Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, stišajte temperaturu, i ostavite da vri oko dva minuta.

U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.

Ocedite krompir i to tako što ćete malo zatresti cedilo tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući cedilo tako da svi parčići budu ravnomerno prekriveni.

Polako ih sipajte u vrelu masnoću (budite pažljivi, doći će do prskanja) pa i pleh zatresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.

Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite.

(Dnevne.rs /Lisa)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone