POSLE NJEGA NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Ovaj VIDEO oduzeće vam samo 8 minuta, a OTVORIĆE vam oči

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
pas
Foto: Dnevne.rs /pixabay
Spenser Četkart je napravio katki dokumentarni film pod nazivom „laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zaštitu prirode, klimatske promene i naš uticaj na njih.

PROMENIĆE VAM POGLED NA SVET: Otac sinu dao jedan jedini savet!

– U ovom trenutku možete da budete bilo gde, da se bavite se bilo čim. Umesto toga sedite sami za računarom. Šta nas to sprečava da radimo šta želimo, da budemo gde želimo da budemo? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živeli isto kao i prethodnog dana.

Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promenilo. Pre se činilo da vreme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni? – počinje on priču u u svom kratkom filmu (koji u sebi sadrži i prevod na srpski).

(Dnevne.rs /index.hr)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • Željka Javor Ex Akik

    Sve ovo je potpuna istina. Odavno osećam gađenje prema ovakvom načinu života na planeti. Jedni ne znaju šta će od bogatstva, drugi umiru od gladi. A tek ratovi, najniža moguća ljudska potreba – ubijanje, osvajanje, pohlepa. Kako to promeniti kada su vladajući lobiji toliko jaki?

  • dragica

    Odavno sam shvatila poruku koju salje ovaj video i radim na promeni svojih navika i potreba. Osecaj srece je zaista intezivniji. Sveko moze da ucini taj mali korak i velika promena bi usledila na planeti . Napravite svoj korak … :-)

  • Duško Sekulić

    Idite na selo (planinu) otvorite prozore neka nam u kuće zasvijetli mjesečina, neka nam se pluća napune kiseonikom i neka začujemo tu tišinu koju prekida huk sove ili zov vjeverice. Poslušajmo potok koji tako prolazi pored nas, pustimo zmije, žabe, leptire neka žive, neka idu i neka se razmnožavaju. Pojedimo srijemuš, neki mali zaboravljeni krompir, napravimo salatu od bilja koje se prostire oko nas i radujmo se svakom narednom trenutku…