OVO SU 11 SIMPTOMA DA VAM ŠTITNA ŽLEZDA NE RADI KAKO TREBA! (UPOZORENJE)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
kompliment
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Svakome se desi da ima problem da ustane ujutru, ali kada to postane nepodnošljivo, treba se obratiti lekaru. Spora štitna žlezda može da uspori telesne funkcije, od čega se osećate pospano čak i tokom dana

Ako se jave neki problemi na telu, mnogi prepisuju prehladi, starenju ili alergiji. Međutim, neke od stvari mogu biti mnogo ozbiljnije, kao što je problem saštitnom žlezdom. Pogledajte najčešće simptome i prepoznajte ih na vreme.

1. Zatvor

Ako imate problema sa zatvorom, verovatno je došlo do prekida proizvodnje hormona, što je izazvalo zastoj u varenju. „Ovo je jedan od tri najčešća simptoma hipotireoze„, kaže specijalista doktor Robin Miler.

2. Česta pospanost

Svakome se desi da ima problem da ustane ujutru, ali kada to postane nepodnošljivo, treba se obratiti lekaru. Spora štitna žlezda može da uspori telesne funkcije, od čega se osećate pospano čak i tokom dana.

STAVITE POSOLJENI LIMUN PORED KREVETA PRED SPAVANJE: Nećete verovati kakva dejstva ima po vas i okolinu

3. Opadanje kose i suva koža

Da li vam je koža suva i svrbi vas, a nije zima? Ovo je simptom problema sa štitnom žlezdom. Metabolizam vam se menja i smanjuje se znojenje. Možda su vam nokti i kosa postali slabi, što takođe izaziva štitna žlezda koja prekida proces rasta dlake.

4. Iznenadni porast kilaže

Iako dobijanje na kilaži može da bude od raznih faktora, iznenadni porast bez ikakvih razloga postaje problem. Doktor Miler kaže: „Kod mene dolaze pacijenti koji su jeli u normalnim svakodnevnim količinama, ali su počeli da dobijaju kilograme niotkuda. Oni vežbaju, ali bez uspeha. Ovo se dešava zbog nedovoljno aktivnih štitnih žlezda“.

5. Nezainteresovanost za intimnost

Premalo štitnih hormona smanjuje libido. Međutim, drugi simptomi kao što su dobijanje na težini, bolovi u telu i gubitak kose, takođe doprinose smanjenju želje.

6. Bol u mišićima i stezanje

Ako se povredite tokom vežbanja ili imate bol od nekog drugog sličnog simptoma, onda je to potpuno normalno. Međutim, ako osetite nasumični bol u rukama ili nogama, onda je krivac štitna žlezda. Nedostatak ovih hormona može da ošteti nerve i pošalje signale mozgu, koji nakon toga prenosi sve na ostatak tela. „Rezultat je neobjašnjivi bol“, kaže doktor Miler.

ASTROLOZI TVRDE: Oni su najveća ENIGMA HOROSKOPA, kada ih zavolite – NE POSTOJI NIKO DRUGI!

7. Lupanje srca

Kada ste zaljubljeni, možete da osetite lupanje srca. Međutim, podrhtavanje uzrokovano štitnom žlezdom je nešto sasvim drugo. Izražava se u vidu preskakanja srca i može se osetiti puls u predelu vrata i zgloba. Ovo znači da imate previše štitnih hormona u svom sistemu.

8. Pomućen um

Ovo može biti od starenja, ali i od štitne žlezde. Teško vam je da se koncentrišete i pomalo ste zaboravni.

„Žene misle da je ovo zbog menopauze, međutim u pitanju je štitna žlezda“, kaže doktor Miler.

9. Visok krvni pritisak

Ako imate visok krvni pritisak i ako ne može da se sredi bez lekova ili zdrave ishrane, onda imate ovaj problem.

Ovo može da poveća nivo „lošeg“ holesterola, što može da dovede do otkazivanja srca.

10. Povećan apetit ili promene u ukusu

Da li vam se hrana čini drugačija? Poremećaj rada štitne žlezde može da se umeša u ovo i da vam izmeni čulo ukusa i mirisa. Međutim, ako ne možete da prestanete da jedete, onda imate hipertireozu – previše aktivnu štitnu žlezdu.

OVE POSLEDNJE REČI SU NEVEROVATNE: Devet rečenica koje su lekari čuli od ljudi PRED UMIRANJE (INFO)

Ako imate ovaj poremećaj, onda će „aktivan deo“ da balansira kalorije i nećete dobiti na kilaži. Iako zvuči kao san svake žene, zakažite pregled kod lekara.

11. Bol u vratu ili grlu

Ako primetite promene u glasu, grumen u grlu ili sličan bol, onda imate poremećaj štitne žlezde. Proverite da li vam je donji deo vrata otekao. Uzmite gutljaj vode i gledajte u ogledalu kako vam se ponaša grlo dok gutate, pratite pomeranje izbočine u oblasti štitne žlezde (nemojte da je pomešate sa Adamovom jabučicom). Ukoliko vidite neke izbočine u ovoj oblasti, posetite lekara, jer možda imate proširene štitne žlezde ili izraslinu.

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs /Izvor:fokuzz.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*