Ova jednostavna vežba vam može reći koliko dugo ćete još živeti! (UPUTSTVO)

stetoskop
Klaudio Gil Araijo, lekar iz Brazila tvrdi da je otkrio jednostavan test koji, za samo nekoliko sekundi, može da predvidi koliko nam je godina života još ostalo

Pitanje koje muči najveći broj ljudi, naročito kada dođu u određene godine – koliko ću još živeti, možda je dobilo odgovor.

Klaudio Gil Araijo, lekar iz Brazila tvrdi da je otkrio jednostavan test koji, za samo nekoliko sekundi, može da predvidi koliko nam je godina života još ostalo. Klaudio Araijo je lekar koji već godinama radi sa pacijentima koji imaju problema sa koordinacijom i ravnotežom. Na ideju da napravi test koji bi na osnovu pokretljivosti izračunavao koliko je osobi još godina života ostalo došao je upravo posmatrajući svoje pacijetne, naročito one starije, koji su imali problema sa ravnotežom, ustajanjem ili dodavanjem predmeta.

Njegova osnovna ideja je bila da motiviše one koje je lečio da poprave svoju opštu kondiciju tako što će im plastično objasniti kako ona utiče na njihovo zdravlje.

Test je trebalo da bude što jednostavniji i što razumljiviji. Zbog toga je Araijo zajedno sa još nekoliko kolega razvio test “ustajanja i sedanja” („sitting-rise test” ili skraćeno SRT) koji ne zahteva nikakvu opremu i može se sprovesti u kućnim uslovima za svega nekoliko sekundi.

Šta je potrebno da uradite?
– Obucite što komotniju odeću i bosi stanite na ravnu površinu sa dosta prostora oko vas.
– Bez oslanjanja sedite u turski sed.
– Pokušajte da ustanete bez korišćenja ruku, kolena ili laktova.

Foto: Metro.co.ukFoto: Metro.co.uk

Test ukupno nosi 10 poena – 5 za sedanje i 5 za ustajanje. Svaki put, tokom vežbe, kada se oslonite na ruke ili kolena da biste održali ravnotežu prilikom sedanja ili ustajanja skinite 1 poen od ukupnog zbira. Pola poena se oduzima svaki put kada izgubite balans ili osetite da ćete pasti.

Ova vežba deluje kao nešto prilično osnovno u dijagnostifikovanju, ali dr Araijo tvrdi da na osnovu toga može da predvidi dužinu života svojih pacijenata.

On je testirao više od 2.000 osoba starosti između 51 i 80 godina. pacijenti koje su imali rezultate manje od 8 su imali duplo više šanse da umru na narednih šest godina. Oni koji su na testu imali manje od 3 poena imali su čak pet puta više izgleda da umru u istom periodu.

U globalu, svaki poen na SRT testu smanjuje stopu smrtnosti za 21 odsto, tvrdi dr Araijo u studiji koju je objavio “European Journal of Cardiology”.

Istraživanje je izvedeno samo na starijim ljudima, pa rezultati ne važe u istoj meri ako su u pitanju mlađe osobe. Ipak, Araijo se nada da test može da posluži kao indikator opšteg zdravlja za sve.

Ako ste mlađi od 50 godina, a imate problema sa izvođenjem vežbe iz SRT testa, to može biti prvi znak opasnosti i zvono za uzbunu. Razmislite o svojoj kondiciji i stanju u kome se nalazi vaš organizam.

Foto: Metro.co.ukFoto: Metro.co.uk

(Dnevne.rs /Discover magazine/Daily mail)

36 Trackbacks & Pingbacks

 1. Blue Coaster33
 2. best online casinos
 3. Ml mendesah keenakan igo sixty-nine
 4. tvpackages.net
 5. mobile porn
 6. lan penge nu og her
 7. stop parking
 8. alkaline water machine
 9. sms laan nu
 10. Instagram likes kopen
 11. stop parking
 12. water ionizer loans
 13. additional resources
 14. locksmith 55113
 15. hiller plumbing clarksville tennessee
 16. heating and plumbing services
 17. bottled alkaline water
 18. house blue
 19. recommended you read
 20. electricians van
 21. best minecraft maps
 22. pay per day loan plans
 23. paypal loans
 24. water ionizer
 25. pennsylvania energy choices
 26. water ionizer payment plan
 27. alkaline water
 28. here
 29. alkaline water
 30. http://makemoney.camkingz.com/
 31. click this
 32. weblink
 33. Ìîëîäåæêà 4 ñåçîí 18 ñåðèÿ
 34. Greg Thmomson
 35. gmail to check your gmail
 36. all of craigslist

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*