Otkrivamo 4 tajne velikih majstora: Vrhunski recepti za hrono ishranu (DORUČAK, RUČAK, VEČERA, DEZERT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
sat-tost
Hrono ishrana oličenje je zdravog života, brige o duhu i telu. Ukoliko još niste probali ovaj vid ishrane, predlažemo da ovog vikenda to učinite.

Hrono kuvarica Ana Ćubela, idejni tvorac sajta Hrono Kuhinja (hronokuhinja.rs) preporučuje vikend-meni: doručak, ručak, večera i dezert.

Probajte, pa nam javite kako vam se dopalo!

Tajna hrono ishrane: Jedite koliko hoćete, skinite i do 50 kilograma (RECEPTI)

DORUČAK:

Australijski hleb bez kvasca

450 grama brašna (ja sam koristila pšenično integralno)
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 kašika maslinovog ulja
220 mililitara mlake vode
šaka maslina
svež ruzmarin
U činiju stavite brašno, so, prašak za pecivo i iseckan ruzmarin (jedna grančica). Sve dobro promešate, napravite bunar u smesi i dodate ulje i vodu. Umutite kašikom koliko možete a zatim izručite na pobrašnjenu ploču i domesite. Ali ne preterano, tek da bude homogeno testo. Ako ga preradite, biće mnogo tvrdo kada se ispeče.

Rastanjite rukom veknu u obliku diska i dodate iseckane masline.

Zatim rukama vratite ivice testa prema sredini, okrenete loptu i ušuškate rukama.

Zatim uzmete varjaču i dršku utisnete u testo tako da napravite prvo četvrtine, a zatim šestine ili osmine.

Prebacite na pleh koji ste ugrejali zajedno sa rernom i pospete brašnom.

Peče se 35 minuta na 200 ili 220 stepeni, zavisi od rerne.

Kada je gotovo, hleb uvijte u mokru krpu na 10 minuta, da korica malo omekša.

RUČAK:

Junetina u crnom vinu i pire od tikvica i karfiola

1, 5 kilogram junetine

Meso isečete na komade, ili zamolite mesara da vam to uradi, kao što ja najčešće radim. Stavite ga u posudu, zalijete ga crnim vinom, i to dobro. Ja sam stavila barem 500 mililitara. U to sam dodala nekoliko grančica sveže majčine dušice, nekoliko čena belog luka, smrvljenog nožem, biber u zrnu.

Ostavite da se marinira preko noći.

Sledećeg dana prvo na malo ulja propržite meso koje ste izvadili iz marinade i prosušili ga malo na papiru (MARINADU NE BACAJTE).

Kada meseo postane braon sa svake strane (vatra treba da bude jača da meso ne bi počelo da se kuva, kao i širi sud) izvadite ga napolje i u tom ulju propržite krupnije sečen luk. Kada on bude gotov, vratite meso i sipate marinadu unutra. Takođe, dodate još malo i bujona, junećeg. So, naravno. Smanjite vatru i pustite da se krčka nekoliko sati.

U jelo, takođe, možete dodati i malo paradajz sosa.

Kada bude gotovo, sos će se smanjiti i postati gust, a meso će se raspadati.

U celoj priči postoji samo jedna mana, a to su celi začini, koje nije prijatno zagristi. Posebno majčinu dušicu čiji listići od termičke obrade postanu oštriji.

Naše mame i bake su to rešavale tako što su začine stavljale u gazu i nju vezivale. Tako da puste sve radosti u jelo, a da začine na kraju možete lako da izvadite. Sigurna sam da sada ima neka kutijica da se kupi za to, ali me mrzelo da tražim.

Uz ovakav gulaš najbolje ide pire, a pošto krompir nije poželjna namirnica, idealno je napraviti pire od karfiola i tikvica. Skuvaju se i samelju sa začinima. Vodite računa da ne upiju previše vode, da pire ne bude vodenast.

VEČERA:

Salata sa grilovanim mesom

Zelena salata, kelj, masline, mlad luk i grilovana piletina.

Začini: morska so, beli luk u prahu, maslinovo ulje i sok limuna.

Piletina je kupljena na putu do kuće, žurilo se. Ali dobro je znati da može i tako. Bez lepinje, bez priloga, samo belo grilovano pileće meso. A kod kuće je dodato sve ostalo.

Ako želite da imate ravan stomak poput top modela, pratite ova jutarnja pravila! (UPUTSTVO)

DEZERT:

Palačinke od heljde sa malinama i čokoladom

Umutite slatku pavlaku a u nju dodajte 20 kapi stevije.

Stavite šlag u palačinku, maline, a zatim i čokoladu od 70 odsto kakaoa, koju ćete pre toga rastopiti sa puterom. Kada zaklopite palačinku, ponovite postupak.

(Dnevne.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • Persida Jelenic

    sta treba da jedem dok dostignem zeljenu kilazu