OBRATITE PAŽNJU: Kad ih podgrejete – postaju kancerogene, čuvajte se ove 3 NAMIRNICE!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
recept
Foto: Dnvevne.rs /pixabay
Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga

Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju – ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

Jaja
Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.

Pečurke
One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

Spanać
Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materijeposebno pretvaraju u kancerogene.

(Dnevne.rs /Izvor: Super žena)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone