NAPITAK KOJI VAS MOŽE ODVESTI U PRERANU SMRT: Ovo piće razara zdravlje srca i podiže krvni pritisak

pritisak
Foto: Dnevne.rs/Pixabay
Mnogi smatraju da je ovaj napitak bezazlen, ali istraživanja pokazuju da je jedan od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja, piše Lepa & srećna.

Energetska pića sadrže velike količine šećera, 4 puta više kofeina od kafe, vitamine, minerale i stimulanse koji nisu hranljivi. Velika količina kofeina i šećera može ozbiljno da podigne krvni pritisak i ugrozi zdravlje srca.

[adsenseyu5]

Istraživanja potvrđuju da ova pića dovode do gojaznosti, nesanice, bolova u stomaku, iritacije creva i ozbiljnog oštećenja bubrega. Ako se piju u velikim količinama, ugrožavaju psihičko stanje, pa se mogu javiti agresivnost, velika osetljivost na stres i anksioznost.

Britanska agencija za regulisanje standarda hrane propisuje kao dozvoljenu dnevnu dozu kofeina manje od 400 mg, a samo malo energetsko piće od 250 ml ima 80 mg.

SUTRA SLAVIMO ARANĐELOVDAN: Čuvar pravoslavne vere štiti svakog od nas, a ovu stvar ne smete da uradite, jer vas čeka kazna!

Istraživači ističu da postoji dovoljan broj dokaza da energetska pića negativno utiču na zdravlje, a posebnu pažnju treba da obrate roditelji jer su ovi napici lako dostupni deci.

RAT DEVEDESETIH UNIŠTAVAO PORODICE: Mišo Kovač zbog smrti sina vojnika PUCAO SEBI U GRUDI, Šemsa Suljaković izgubila dva brata

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*