NAJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Kašika ZLATNOG MEDA svakog dana, strah i trepet za bolesti (RECEPTI)

zdravlje
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Ajurvedska medicina proglasila je zlatni med najjačim prirodnim antibiotikom ikada, ali to je samo jedan od razloga zašto treba da probate ovu čudesnu mešavinu!

Ime “zlatni med” dobio je zapravo običan med, u koji se dodaje kurkuma, koja se smatra zlatnim začinom, zbog svojih lekovitih moći koje su u stanju da izleče razne bolesti, od prehlade pa čak i do raka.

I ptice na grani znaju za sve dobrobiti konzumiranja meda, a jedini uslov koji treba da ispunite jeste da kupite kvalitetan, domaći med.

Ne dozvolite da vas prevare a zatim se bacite na pripremu zlatnog meda:

U posudi pomešajte kašiku kurkume u prahu sa 100 g meda. Za mešanje obavezno koristite drvenu kašiku, jer med loše reaguje na metal i u dodiru sa njim gubi svoja lekovita svojstva.

Mešavinu kurkume i meda možete da koristite za prevenciju prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje simptoma u ovom periodu kada virusi haraju. Takođe, smesu možete da dodate i u mleko ili čaj.

Doziranje: Ako vas je prehlada već savladala, uzimajte pola kašičice zlatnog meda na svakih sat vremena prvog dana prehlade, drugog dana pola kašičice na svaka dva sata, a trećeg dana istu dozu tri do četiri puta na dan.

Upozorenje: Ako patite od hemofilije, hipertonije, dijabetesa ili bolesti urinarnog trakta, pre konzumacije zlatnog meda posavetujte se sa lekarom, jer je kurkuma izuzetno jak začin.

(Dnevne.rs /Stil.kurir.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*