Imate problem sa urastanjem noktiju? Mi imamo rešenje! (UPUTSTVO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
nokat
Infekcija i upala kože i tkiva oko noktiju na nogama mnogima predstavlja veliki problem .

Bolovi i đubrenje koji su posledica upale najčešće su uzrokovani urastanjem noktiju u kožu .Urastao nokat na prstu je stanje u kome se ivice noktiju usjece u ambijentalnu kožu .

Urastao nokat zna biti vrlo bolno i neprijatno iskustvo i što je najgore često se ponavlja . Posledica je nošenje uske obuće , čarapa , udarca , loše higijene , deformitet nožnog nokta ili nastaje kao posledica nepravilnog sečenja noktiju , a zahvata najčešće nožni palac .

Zahvaćeno područje se lako inficira što uzrokuje crvenilo , otok i jaku bol . Zbog toga je velika patnja nošenje obuće čak i čarapa .

Ako ne reagujemo odmah na prve znakove , nastali gnoj – infekcija se može akumuliraju duboko ispod kože pored nokta , i dodatno pojačati bol te zakomplikovati situaciju . Ukoliko zatražite medicinsku pomoć , propisaće vam se oralni antibiotik za infekciju , a ukoliko vam se ponavlja ovaj problem i hirurški zahvat za celo ili delimično odstranjivanje nokta .

CEP SIPANJE

Ukoliko želite izbeći konvencionalno lečenje koje nije tako često ni uspešno , jer se i nakon hirurške intervencije ovaj problem često vraća , na prve znakove bola na prstu oko nokta , reagujte odmah nanošenjem aloja gela .

Najdelotvornije i najednostavnije apliciranje aloja gela na zahvaćeno područje je da pronađete plastični čep koji odgovara veličini bolnog prsta i stavite aloja gel ( što veći procenat aloje to bolje ) , te čep stavite na prst , a zatim navučete čarapu i tako pustite da odstoji barem 12 sati . Ponovljajte postupak sutradan i dodajte novu količinu gela sve dok se bol , crvenilo i gnoj ne povuče .

CEP STAVLJEN

Aloja gel deluje antiseptično , antiupalno , analgetski , hidrira i omekšava kožu , jer lako i brzo prolazi kroz nju što pospešuje brže zaceljivanje . Potrebno je da gel konstantno deluje na inficirano područje i tako delotvorno reši vaš problem .

Ukoliko ste blagovremeno reagovali bol i crvenilo bi se trebali povući preko noći . Ukoliko se infekcija proširila budite uporni nekoliko dana . Gel možete potražiti u apotekama ili ga sami napraviti o čemu ćemo uskoro pisati .

CEP CARAPA

CEP CARAPA

Podijelite ovaj tekst putem Facebooka sa prijateljima koji možda imaju ovaj problem.31

(Dnevne.rs /zivi-zdravo.net /Izvor: ZdravljeBezdoktra)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone